Čovek koga bi Emir Bekrić kidnapovao biće promoter Beogradskog maratona! (FOTO)

Aktuelni svetski rekorder na 400 metara sa preponama i čovek koji je inspiracija našem atletičaru, Kevin Jang ,biće promoter maratona koji će biti održan 27. aprila u Beogradu

  • 1

Beogradski maraton postao je prepoznatljv brend u svetu, pa zato i ne čudi što godinama kao promoteri dolaze najveće zvezde svetske atletike.

Zahvaljujući Emiru Bekriću, osvajaču bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi i vicešampionu Evrope iz Helsinkija, trka na 400 m s preponama je postala „top” disciplina u našoj atletskoj i sportskoj javnosti.

Zato i ne čudi  što će promoter Beogradskg maratona (27. aprila) biti svetski rekorder u ovoj disciplini Amerikanac Kevin Jang.

- Tada ću, na žalost, biti na pripremama i mnogo mi je krivo zbog toga, jer bih ga kidnapovao na tri dana da mi ispriča sve što me zanima - rekao je Bekrić za Žurnal i dodao:

- Kevin je tata u ovoj disciplini i jedini je iz 12 koraka išao između prepona i jedini je išao ispod 47 sekundi. Živa legenda - rekao je Bekrić.

Inače, Kevin  Jang je izrazio zadovoljstvo što će doći u Beograd:

- Izuzetno sam zadovoljan i počastvovan što ću uskoro biti na Beogradskom maratonu. Verujem da ćemo zajedno uživati u vrhunskom događaju i divnoj atmosferi. Vidimo se u Beogradu.

Dovođenjem najvećih atletskih asova svih vremena u naš glavni grad - nastavlja tradiciju popularisanja trčanja i bavljenja atletikom u našoj zemlji.

Niz započet 1990. dolaskom Boba Bimona (SAD), tadašnjeg svetskog rekordera u skoku udalj (8,90, Meksiko Siti 1968) i Karla Luisa koji je bio promoter prošle godine,  na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu nastaviće se dolaskom Amerikanca Kevina Janga, aktuelnog svetskog rekordera na 400 m s preponama, bivšeg olimpijskog (Barselona 1992) i svetskog šampiona (Štutgart 1993).

Podsetimo,  Kevin Jang (1966), član trkačkog kluba Santa Monika, 6. avgusta 1992. u olimpijskom finalu srušio je svetski rekord legendarnog Edvina Mozesa od 47,02 sekunde iako je u Barselonu došao sa 47,72 iz 1988.

Dobru formu najavio je već u polufinalu sa 47,63, ali činilo se da je Mozesovih 47,02 nedostižno i za Janga, kao i za ostale trkače preko prepona tog doba.

Međutim, u finalu Jang se upisao u istoriju svetske atletike spustivši fantastični Mozesov rekord, i danas drugi najbolji rezultat svih vremena, na čak 46,78 sekundi.

Do danas Kevin Jang je ostao jedini čovek koji se spustio ispod granice od 47 sekundi, a to što je i njemu to samo jednom pošlo za rukom svedoči i o veličini njegovog podviga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    28. mart 2014 | 14:12

    Kakva legenda Kevin Jung, svaka cast Bg maratonu sto dovodi takva imena, doduse jeste to malo maska sto su rezultati bolji na maratonu u donjoj Drlupi ali nema veze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA