FUDBALSKI VIKEND PRED NAMA: U redu su Arsenal i Mančester siti, ali jedan je "Superklasiko"!

Vikend koji je pred nama donosi nove mečeve u evropskim ligama koje su primamljive za sve ljubitelje fudbala, ali utakmica između Boke Juniors i River Plejta baca sve ostale u drugi plan

  • 1

Fudbalska prvenstva u Evropi polako ulaze u završnu fazu. Kreću odlučujuće borbe za titulu, plasman u evropska takmičenja ili opstanak u eliti. Mnoga od ovih pitanja će se rešavati u međusobnim duelima.

U predstojeća tri dana imaćemo priliku da vidimo dosta dobrih utakmica, a mi vam predstavljamo najzanimljivije sa akcentom da se ovaj vikend igra najveći derbi na svetu - "Superklasiko".

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC (subota 17.30 TV PRVA)

Utakmica od velike važnosti za crveno-bele koji žele da se posle šest godina okite titulom prvaka države. Izabranici Slaviše Stojanovića pored tri boda koji im garantuju ostanak na prvom mestu žele i da se revanširaju Voždovcu zbog poraza u jesenjem delu prvenstva.

Sa druge strane, Zoran Milinković je uvek sa svojim ekipama umeo da napravi probleme Zvezdi, pa nema sumnje da će crveno-beli morati dosta da se pomuče da bi došli do trijumfa protiv kvalitetnog protivnika.

ARSENAL - MANČESTER SITI (subota 18.30 Sportklub 1)

Arsenal je za samo dve utakmice uspeo da sruši ono što je gradio cele sezone. Tobdžije su doživeli debakl od Čelsija, da bi potom remizirali sa Svonsijem, pa im je pobeda očajnički potrebna pobeda za povratak samopouzdanja i minimalnu nadu da bi ipak mogli do titule.

Ekipa Mančester Sitija u ovaj meč ulazi posle trijumfa u gradskom derbiju i sa željom da se trijumfom u Londonu još više približe liderskoj poziciji. Treba napomenuti, da su građani prvi meč u ovoj sezoni rešili u svoju korist rezultatom 6:3.

OFK BEOGRAD - PARTIZAN (nedelja 14.30 Arenasport 1)

Fudbalere Partizana očekuje nova utakmica sa ekipom kojoj su bodovi za opstanak prekopotrebni. Crno-beli su u seriji od četiri vezane pobede, a na Staru Karaburmu dolaze da nastave pobednički niz. U timu srpskog šampiona neće biti zbog suspenzija Nikole Ninkovića, Danka Lazovića i Branislava Trajkovića.

Romantičari imaju mlad i perspektivan tim koji pruža dobre partije, ali ih ne prate dobri rezultati. U ovaj meč ulaze posle izgubljenog meča u okviru polufinala Kupa Srbije i sa nadom da iz duela sa Parnim valjkom mogu da izađu sa bodom ili sva tri.

STANDARD - ANDERLEHT (subota 18.00 Sportklub 2)

Za vikend je na programu i najveći derbi Belgije. Standard ove sezone igra mnogo bolje od najvećeg rivala pa u derbi ulazi kao veliki favorit i ima priliku da izbaci jednog rivala iz trke za titulu.

Anderleht bi eventualnim trijumfom mogao da se vrati u šampionsku trku, a za belgijsku ekipu će nastupati srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. Ove sezone su već igrali dva puta, a oba puta je utakmica završena rezultatom 1:1.

NAPOLI - JUVENTUS (nedelja 20.45 Arenasport 4 )

Juventus je već maltene obezbedio novi titulu u Seriji A, ali svakako da bi pobeda nad velikim rivalom bila mnogo više od tri boda. Stara Dama igra ove sezone fenomenalno i u seriji je od osam vezanih prvenstvenih pobeda.

Napoli je ove sezone imao velika očekivanja i od italijanskog šampionata i od evropskih takmičenja,  ali jednostvano u nekim bitnim utakmicama nisu imali dosta sreće. Jedan od načina da se oduže svojim navijačima za vernu podršku je pobeda nad gostima iz Torina na "Sao Paolu".

BOKA JUNIORS - RIVER PLEJT (nedelja 20.45 Sportklub 3)

Ne postoji bolja asocijacija na Argentinu od "Superklasika". Utakmica koju fudbaleri željno iščekuju, a navijači žive za nju. Najveći derbi na svetu, za koji se incidenti podrazumevaju, a nažalost ubistva su neretka.

Utakmica za koju je malo reći da je više od fudbala. To je okršaj strasti prema klubu, mržnje prema rivalu, borba za prevlast u Buenos Airesu. Ovo će biti 202. utakmica između Boke Juniors i River Plejta u okviru argentinskog prvenstva, a igraće se na legendarnoj "La Bombonjeri".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA