Sjajni Runi čuva Mojesa, prvenac Mate u dresu Junajteda (VIDEO)

''Crveni đavoli'' deklasirali Aston Vilu rezultatom 4:1, uz dva pogotka engleskog napadača * Prvenac Mate i napokon gol Čičarita anulirali fenomenalan pogodak Vestvuda u 13. minutu

  • 0

Gorku knedlu progutao je Dejvid Mojes na početku meča Mančester junajteda i Aston Vile kada je avion sa transparentom ''Pogrešni - Mojes napolje'' preleteo ''Old Traford'', a njegovu gorčinu upotpunio je rani gol gostiju u 12. minutu. Međutim, Škot je imao Vejna Runija u timu koji je sa dva gola u prvom poluvremenu preokrenuo rezultat i bio najzaslužniji za trijumf Junajteda - 4:1 (2:1).

''Teatar snova'' je utihnuo u 13. minutu kada je Vestvud pogodio iz slobodnog udarca, ali samo sedam minuta kasnije Runi je postigao svoj 13. gol protiv Aston Vile, a potom u 45. minutu iz penala stigao do kote 14. protiv kluba iz Birmingema.

Kod prvog gola asistent mu je bio Šinđi Kagava čime je Japanac prvi put direktno učestvovao kod gola Junajteda ove sezone.

Sve je već bilo rešeno početkom drugog poluvremena kada je prvenac u crvenom dresu upisao i Huan Mata i to desnom nogom. Zanimljivo, to je bio tek prvi gol Španca u prvenstvu, jer u prvom delu sezone nije mnogo igrao u Čelsiju.

Tačku na ovaj meč stavio je Čičarito koji je 18. put ušao sa klupe, a u prvoj postavi nije igrao još od kraja decembra 2013. godine. Konačno malo radosti za Junajted i Dejvida Mojesa.

Rezultati 32. kola:

Mančester junajted - Aston Vila 4:1

(Runi 20, 45 p, Mata 52, Čičarito 90 - Vestvud 13)

Kristal Palas - Čelsi 16.00

Sauthempton - Njukasl 16.00

Stouk - Hal 16.00

Svonsi - Norič 16.00

VBA - Kardif 16.00

Arsenal - Mančester Siti 16.00

Nedelja:

Fulam - Everton 14.30

Liverpul - Totenhem 17.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA