Zvezda serijom 20:0 u Zagrebu pobedila za Srbiju!

Crveno-beli furioznim finišom zabeleželi i 22. pobedu ove sezone i time automatski odredili parove na fajnal-foru ABA lige

  • 10

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu u Zagrebu u okviru 26. kola ABA lige rezultatom 76:67.

U utakmici koja nije imala rezultatski značaj za crveno-bele, srpski klub je zabeležio i 22. pobedu ove sezone i tako pomogao koeficijent srpskih klubova u regionalnom takmičenju.

Ovom pobedom srpski tim je odredio i parove fajnal-fora koji će se igrati u Kombank Areni. Zvezda će igrati upravo sa Cibonom, dok će drugi par činiti Partizan i Cedevita.

Interesantno je da je u prvoj petorci Crvene zvezde bio Oleksandar Lipovij. Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu i preko Blesingejma i Darka Planinića počela da gradi prednost. Ipak, odgovor crveno-belih je brzo stigao preko Demarkusa Nelsona i Bobana Marajnovića 

Cibona je nastavila da igra veoma dobro u napadu, ali nije imala rešenja za Marjanovića, koji je već u sedmom minutu postigao dvocifren broj poena i to bez promašaja pa su crveno-beli i dalje imali priključak. Zvezda je pri kraju prve deonice pojačala agresivnost u odbrani, stigli su i poeni Dženkinsa, Katića i Lazića, ali je Cibona napravila seriju 5-0 pri kraju prve deonice za - 27:22.

Druga četvrtina je počela veoma ujednačeno. Zvezda je tražila poene preko Raška Katića, dok je Planinić nastavio u svom ritmu iz prve četvrtine. Sredinom druge četvrtine Cibona je napravila seriju 9:0 i dolazi do maksimalnih plus 11.

U tim trenucima se na parketu pojavio i Luka Mitrović, prvi put posle višemesečne pauze zbog povrede kolena. Seriju domaće ekipe prekinuo je Marko Simonović fenomenalnim zakucavanjem. Do kraja četvrtine Zvezda je uspela da smanji na minus osam - 43:35

Nastavak perioda nije doneo ništa novo. Srpska ekipa je i dalje igrala dosta loše u odbrani, pa je Cibona uspevala da održi prednost oko 10 poena. Ipak, crveno-beli su uspeli da pronađu ritam i da sredinom četvrtine priđu na minus pet zahvaljujući Nelsonu.

U finišu trećeg perioda viđeno je sijaset grešaka i dosta praznih minuta na obe strane. Kod hrvatske ekipe se probudio Kus, a kod Zvezde Dženkins, pa se na poslednji dvominutni odmor otišlo sa plus šest za domaću ekipu.

Poslednji period igre bolje otvara domaćin. Dario Šarić je preuzeo odgovornost i Cibona je opet stigla na dvocifrenu prednost. Ipak, kao i celu utakmicu, opet se Zvezda vratila. Napravila je neverovatnu seriju 20-0, preko Nelsona, Marjanovića i Dženkinsa i došla do vođstva od plus deset čime je obezbedila pobedu. 

Najefikasniji u timu Dejana Radonjića bio je Demarkus Nelson sa 18 poena, Dženskins je postigao 14, Marjanović 12, a Jaka Blažič 9. Kod domaće ekipe Šarić je postigao 15 poena, a Planinić 13.

ABA liga, 26. kolo:

Subota:

MZT – Radnički 87:95

Krka -Solnok 73:67

Nedelja:

Cibona  – Crvena zvezda 67:76

Igokea – Široki 17.30

Zadar – Olimpija 17.30

Ponedeljak:

Mega  Vizura – Budućnost 20.45

Partizan – Cedevita 20.45

TABELA: Crvena zvezda 22 -4, Cedevita 19 -6, Partizan 17 -8,  Cibona 17 -9, Budućnost 15 -10, Krka 12-14, MZT 12 – 14, Igokea 12 -13, Olimpija 11 -14, Mega Vizura 11-14, Radnički 10 -16, Solnok 8 -18, Široki 6 -19, Zadar 6 -19

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    30. mart 2014 | 17:52

    Glodari,recite "Hvaalaaa" !!! :)) mozda sad imate neke sanse za finale

  • Slatka pobeda

    30. mart 2014 | 18:12

    Uh što volim ovakve pobede.Ceo meč igrali opušteno,bez želje,čuvali se za sredu i Uniks.Cibosi se nadali,videla im se vera u očima,zadovoljstvo...a onda...evroligaška odbrana,i kvalitet je izašao na videlo.

  • CAR

    30. mart 2014 | 18:54

    Zvezda odigrala korektno i na nivou ocekivanog, shodno njenom kvalitetu. Dobro za Srbiju i 4 predstavnika za iducu sezonu. Nemam komentar za ove zlobnike sto haluciniraju. SRBIJA IZNAD SVIH!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA