Šanse, uzbuđenja i pobeda Rivera na Bombonjeri posle 10 godina (VIDEO) (FOTO)

Veliki argentinski derbi zavšen pobedom River Plejta rezultatom 2:1 čime su srušili ''Bombonjeru'' posle deset godina, ali i slavili protiv ljutog rivala posle tri i po

  • 0
Slavlje igrača Rivera posle pobede Foto: AP/Tanjug

Vredelo je biti uz male ekrane u nedelju od 23.15 minuta kada su u 202. Superklasiku koplja ukrstili Boka Juniors i River Plejt. Pregršt uzbuđenja, neverovatan broj šansi na obe strane, tri gola u mreži i pobeda gostiju na ''Bombonjeri'' prvi put još od 2004. godine  - 2:1 (0:0).

Junak trijumfa bio je Mori koji je utišao domaće navijače u 86. minutu. Prethodno je Rikelme fenomenalnim pogotkom anulirao onaj Rivera iz 58. minuta kada je Lancini najavio trijumf gostiju.

Velika je šteta bila samo to što su na tribine mogli samo domaći navijači, čime smo ostali uskraćeni i za spektakl van terena. Naime, u Argentini je od ove godine na snazi zabrana odlaska gostujućih navijača na utakmice kako bi se smanjili incidenti koji su učestali poslednjih godina.

Nošeni činjenicom da su više puta u istoriji pobeđivali, kao i fanatičnom podrškom sa tribina, fudbaleri Boka Juniorsa su od samog početka krenuli u ofanzivu. Rikelme je dirigovao veznim redom kao u slavnim danima, ali je Giljioti u nekoliko navrata bio neprecizan.

I River je imao svoje prilie da već u prvom poluvremenu dotuče velikog rivala, međutim na odmor se otišlo bez golova. Ono što je nedostajalo u prvom, stiglo je u drugom delu. Najpre je Lancini utišao ''Bombonjeru'' u 58. minutu, da bi majstor fudbala Rikelme izjednačio iz slobodnjaka samo deset minuta kasnije.

To kao da je dalo snagu domaćim fudbalerima koji su samo par minuta kasnije na teške muke stavili golmana Rivera Barovera čiji su refleksi u tom momentu bili kao da je sam bog na terenu. River je do primljenog gola imao igru u svojim nogama i bili su na pragu prve pobede na omraženoj travi još od 2004. godine.

Tada je strelac pobedonosnog gola bio Kavenagi koji je i večeras predvodio napad gostiju koji već tri i po godine ne znaju za trijumf protiv Boke. Malo je falilo da novu šansu potraže drugi put, ali je Mori spretnom reakcijom rešio Superklasiko i vratio River u borbu za titulu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA