Bivši štoper Bajerna: Mateus je kriv što smo '99. izgubili od Junajteda (VIDEO)

Samjuel Kufur za neuspeh od pre 15 godina u antologijskom finalu LŠ optužio nekadašnjeg saigrača i bivšeg trenera Partizana Lotara Mateusa

  • 0

U danu kada se u četvrtfinalu Lige šampiona sastaju Mančester junajted i Bajern iz Minhena pojavio se intervju sa nekadašnjim štoperom Bavaraca Samjuelom Kufurom koji je istakao da je glavni krivac za poraz Nemaca od Engleza u istorijskom finalu 1999. godine Lotar Mateus.

Fotografije na kojima se vidi tuga Kufura obišle su svet, a nekadašnji reprezentativac Gane i do dana današnjeg nije gledao snimak meča gde je Junajted preokrenuo rezultat za samo minut.

- Glavni krivac bio je Lotar Mateus. Ok, bio je veteran. To je bio plan, ali da sam ja bio na njegovom mestu krvario bih na terenu. Nikada ne bih izašao. Nije smeo da izađe, sve je tada krenulo nizbrdo - rekao je Kufur i dodao:

- Nikada nisam gledao tu utakmicu. Nekoliko puta sam naleteo na snimak i odmah sam promenio kanal. Ne mogu, iako često razmišljam o ta tri minuta. Morali smo da dobijemo, bilo smo bolja ekipa, kontrolisali igru, a onda se desio neverovatan slom. Znam da se igra do kraja, ali je Bajern bio bolji tim od Junajteda.

Kufur je dve godine kasnije osvojio trofej sa Bavarcima, a zanimljivo u poslednje vreme se ime Lotara Matesa pominje u dosta kontroverznom značenju. Setite se haosa koji je napravila njegova autobiografija kada je optužio Partizan da je igrao nameštene utakmice.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA