OSIM: Arkan mi je pretio zbog Deje Savićevića!

Prema rečima nekadašnjeg selektora SFRJ, bilo je problema sa Zvezdinim fudbalerom tokom prvenstva sveta u Italiji 1990. godine

  • 4

Nekadašnji selektor SFRJ Ivica Osim otkrio je mnoge zanimljive stvari u intervjuu za "Al Džaziru Balkan" iz vremena dok je bio na klupi stare države, koja je imala dosta uspeha na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji.

Osim se prisećao dana kada je imao problema sa Dejanom Savićevićem, nekadašnjim igračem Crvene zvezde, i da mu je zbog toga čak pretio i Željko Ražnatović Arkan.

- Imao sam probleme i sa Dejanom Savićevićem. On je bio "nahajcan", mislio je da mora da igra. Šta je trebalo? Da sklonim Zlatka Vujovića, koga bi poželeo svaki trener, a da stavim Savićevića, koji je možda i bolji, ali nikad ne znaš kako će odigrati- govorio je Osim.

- Dejo je jedan od najboljih igrača koje sam vodio, ali i on je tada bio pogrešno savetovan. S njim imam vrlo korektan odnos, pričali smo o svemu... Meni se, nakon tih hladnih sukoba sa Savićevićem, nije ni treniralo. Bilo mi je muka da idem na trening, jer znam da ću videti Savićevića, da ćemo se gledati, da će njemu biti krivo jer ne igra, a i meni je krivo - rekao je Osim dodajući:

- Eto bar mogu da kažem da mi je zbog toga pretio i Željko Ražnjatović Arkan ako je to nešto.

Popularni "Švabo" je trenirao i Partizan, a Zvezdi ukazuje poštovanje. Svestan je da nijedan od ta dva velikana nije u dobroj situaciji, i smatra da bi regionalna liga dosta koristila fudbalu u zemljama nekadašnje države.

- Ta dva kluba su najduže živela na lovorikama, na staroj slavi. Sada im predstoje reforme. To su dva velika kluba, koji su prvi osetili pritisak navijača, i to davno, početkom devedesetih. Očekujem da se izleče, iako znam da je teško. Nema para, a Evropa je daleko otišla. Dok smo mi stajali, oni su išli brzo napred.

- Mislim da bi neka regionalna liga svima koristila. Ima ovde dobrih igrača. Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina nemaju ligu da bi mogli nešto uraditi na velikoj sceni. Ovo jeste trusno, opasno područje, bilo je ratova, bilo je svega, ali mislim da su ta strašna vremena prošla. Treba nešto raditi, probati, ne valja čekati neke Arape koji će dati novac na lepe oči - rekao je Osim.

Fudbalski stručanjak je ocenio da je upravo Zdravko Mamić najbolji menadžer na Balkanu.

- Voleli ga ili ne voleli, Mamić je napravio puno za Dinamo i za hrvatski fudbal. On je nešto probao i uspeo je. Napravio je najbolji klub na ovim prostorima. Bez takvih ljudi se ne može. On je sposoban i uspešan menadžer. Ako mu to nešto znači da se kaže - najbolji menadžer na Balkanu. On može biti dobra škola drugima. Vidim da ga stalno napadaju, on odgovara. Šteta je što se najmanje govori o fudbalu, o unapređenju, a puno o navijačima, o bojkotu… - rekao je Ivica Osim.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neshha

    1. april 2014 | 21:22

    Zlatko Vujovic je bio najobicnija prevara od igraca,a pogotovo u to vreme kad je Dejo bio medju najboljima na svetu,a Osim ga unistavao sa klupom!

  • perica

    1. april 2014 | 20:32

    A da nije Sloba i tebi pretio smrcu?!

  • ing.Miloš J.Đonović

    2. april 2014 | 03:27

    Drago nam je što se je javio Ivica Osim sa svojim komentarom.Iza nas je ostala lijepa i ružna prošlost koju moramo poštivati ali i u nekim segmentima prevazilaziti kad nismo uspjeli niti biti srpemni na normalni razgovor nije važno ili s ove ili one strane.Čak i tada kada je Osim uspješno igrao nije sve išlo kako treba treba se samo podsjetiti i reći da onakav državni tim nije uspio otići u Englesku 1966 i u Meksiko 1970 godine.Može li se na tu temu naći jedna odgovarajua i ispravna platforma na našim jugo prostorima.Najkraće rečeno nisu krivi igrači nego vođstvo i trehnerti,ali treba biti i pošten i reći Zašto su igrači pristali na lošije vođenje zašto pili alkohol praveći se važnima i tome slično,da ne govorimo već i tada o lišijim među odnossima među nekim ljudima i igračima i majzad iznad svega na možda jednu površnu politiku zemlje.Ako se je to prihvaćalo iz ovog ili onog razloga nemojmo to više raditi i okrenimo se jedni drugima i promađimo najbolje moguće poteze zajedništva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA