BOROVČANIN NAJAVIO SVETSKO PRVENSTVO U HOKEJU NA LEDU: Oklopnici protiv mržnje!

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i predsednik Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje Nenad Borovčanin obišao je reprezentativce Srbije u hokeju na ledu i najavio zajedničke aktivnosti u borbi protiv mržnje tokom predstojećeg Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu.

  • 0

Od 9 do 15. aprila 2014. godine će se u Beogradu održati Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije II, Grupa A. Tim povodom, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i predsednik Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje Nenad Borovčanin obišao je reprezentativce Srbije u hokeju na ledu i najavio zajedničke aktivnosti u borbi protiv mržnje tokom predstojećeg Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu.

Tako je zvanično najavljena zajednička akcija Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje i Saveza hokeja na ledu Srbije. Na prvoj utakmici između Srbije i Belgije u sredu 9. aprila od 20.30 časova članovi Komiteta, ambasadori zemalja učesnica i ljubitelji hokeja ubaciće plišane igračke na led nakon prvog gola.

- Hokejaši imaju lepu tradiciju da na prvoj utakmici prvenstva publika baca plišane igračke na teren, koje se kasnije doniraju domovima za nezbrinutu decu. Na otvaranju će biti i ambasadori zemalja koje učestvuju i članovi Komiteta i ideja je da sve igračke zajedno sakupimo do tad, nakonubacivanja na led, poklonimo deci Prihvatilišta, koja će izvesti i početni udarac. Među njima možda rastu naslednici Igora Trifunovića i Milana Lučića - u veselom tonu zaključio je Borovčanin.

Reprezentativci Srbije su potvrdili odlučnost u borbi protiv mržnje i pozvali navijače da im fer navijanjem pomognu u borbi za plasman u viši rang, a Nenadu Borovčaninu su poklonili dres sa potpisima i zahvalili na podršci Ministarstva omladine i sporta.

Na svetskom šampionatu će pored domaće selekcije učestvovati i reprezentacija Australije, Belgije, Estonije, Izraela i Islanda. Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu, a najbolje plasirana selekcija bezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija I, Grupa B), dok se najslabiji tim seli u Diviziju II, Grupa B.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA