Bivši igrač Zenita otkrio da je sa saigračima davao mito sudijama u UEFA kupu!

Nekadašnji reprezentativac Norveške Erik Hagen izjavio je da su, dok je igrao u Zenitu. saigrači i on, davali mito sudijama u nekadašnjem evropskom takmičenju

  • 0

Nove optužbe na račun mita i korupcije u takmičenjima pod okriljem UEFA. Nekadašnji reprezentativac Norveške Erik Hagen rekao je da su, dok je igrao u Zenitu, saigrači i on, davali mito sudijama u Kupu UEFA.

Hagen je nastupao za ruski tim od 2005. do 2008. godine, ali nije želeo da otkrije na kojoj utakmici se to desilo i koje sudije su dobile novac.

- Jedan od saigrača poznavao je sudiju, koji je bio pod sumnjom da je nameštao utakmice. Pre meča smo dali svakom od četvorice sudija po 3.000 dolara da bi pobedili - rekao je Hagen, a prenosi El Mundo Deportivo.

Hagen nije potvrdio da li se to dogodilo u sezoni 2007/2008, kada je Zenit osvojio UEFA kup, ali je napomenuo da su njihovim protivnicima u toj godini poništena četiri gola zbog navodnih ofsajda. On je dodao da je bilo nameštenih utakmica u ruskom šampionatu i da je izgledalo kao da se unapred znalo ko će biti prvak.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA