LŠ: PSŽ uništio Murinja, simultanka Reala (VIDEO)

Francuski tim slavio rezultatom 3:1 i to golom u nadoknadi vremena * Ronaldo postigao svoj 14. gol na 100. meču u LŠ u pobedi nad Borusijom rezultatom 3:0

  • 8

S osmehom na licu Žoze Murinjo je došao u Pariz, jer je svoj prvi meč u Ligi šampiona kao trener Čelsija odigrao upravo protiv PSŽ-a. Slavio je Portugalac tada ubedljivim rezultatom 3:0 te 2004. godine, ali je 10 godina kasnije doživeo bolan poraz na ''Parku prinčeva'' - 3:1 (1:1).

Kukavički potez i izvođenje tima bez klasičnog napadača isplatio se Murinju u prvih 45 minuta, ali bi za to možda mogao da zahvali srpskom sudiji Miloradu Mažiću koji je svirao sumnjiv penal za Čelsi u 27. minutu. Azar je iskoristio poklon Mažića i anulirao gol koji je Laveci postigao već u 4. minutu.

Mažić je bio u centru pažnje i na početku drugog poluvremena koje je Čelsi mogao da reši u svoju korist da je Azar umesto stative u 40. minutu pogodio mrežu Sirigua. Skoro svi na ''Parku prinčeva' su skočili u 52. minutu kada je Kavani oboren u šesnaestercu Engleza, ali je Mažić samo odmahnuo rukom, da bi par minuta kasnije progledao kroz prste Ramirešu koji je već imao jedan žuti karton, to znači da će svakako propustiti revanš.

Bolju igru PSŽ je krunisao u 61. minutu, ali uz pomoć Davida Luiza koji je postigao autogol. Francuzi ni posle toga nisu stali. Nije ih omela ni povreda Ibrahimovića u 67. minutu, jer su Laveci i Kavani napadali kao osice, dok su Englezi bili samo nemi posmatrači.

Ključni momenat za ubedljivu pobedu Fancuza dogodio se pred kraj meča kada je Blan ubacio Pastorea, a ovaj mu zahvalio golom u nadoknadi za mirniji revanš u Londonu. Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je čitav meč i ostavio je solidan utisak uprkos tome što su primili tri gola. Treba pomenuti i to da su gostujući navijači pravili haos po Parizu gde su uzvikivali i Zig Hajl.

Govorili su iz Reala prošle godine da jedva čekaju da se ponovo sastanu sa Borusijom iz Dortmunda u nekom evropskom takmičenju kako bi im vratili dug i izbacivanje iz polufinala Lige šampiona. Nisu dugo čekali, šansa im se ukazala već naredne sezone, ali u četvrtfinalu, što je ''kraljevski klub'' na pravi način iskoristio - 3:0 (2:0).

Jeste Borusija bila oslabljena neigranjem Roberta Levandovskog zbog parnih kartona, ali teško da bi uspeli da urade nešto i sa njim u ekipi, jer je Real večeras bio maestralan. Već nakon pola sata rešili su pitanje pobednika, a u nastavku su samo popravljali razliku i pravili kapital za revanš meč.

Publika se nije ni smestila na tribine dobrano kada je Bejl postigao svoj peti gol u LŠ u 2. minutu. To im je dalo krila i već u 27. minutu bilo je 2:0, jer je Isko rezantnim udarcem savladao Vajdenfelera. Imali su i gosti svoje prilike, ali nedovoljno da se savlada Kasiljas.

Svojim 14. golom ove sezone u LŠ Kristijano Ronaldo je postavio konačan rezultat i na idealan način proslavio svoj 100. meč u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Pokušao je Klop ubacivanjem Jojića u 75. minutu da razmrda vezni red, ali se Srbin utopio u sivilo tima koji uopšte ne liči na onaj iz prošle sezone kada su, uz Bajern, igrali najlepši fudbal. Revanš na Vestfalenu za sedam dana bi trebalo da bude čista formalnost.

Rezultati:

PSŽ - Čelsi 3:1

(Laveci 4, Luiz 61 ag, Pastore 90+ - Azar 27 pen)

Real Madrid - Borusija Dortmund 3:0

(Bejl 2, Isko 27, Ronaldo 56)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaa

    2. april 2014 | 23:31

    Sta sumnjiv? Cist penal ko suza,iako je Oskar malo teatralnije pao. Mazic odlican!

  • cole

    2. april 2014 | 23:11

    sumnjiv penal-cist kao suza! sta treba da mu slomi nogu da bi bio penal!

  • Fhfjb

    2. april 2014 | 22:43

    Real odlicnoo odigro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA