EKSKLUZIVNO: Telegraf spojio Bertansa i Pocijusa, trojkaše bez jednog prsta! (FOTO) (VIDEO)

Letonac i Litvanac, posle teških povreda, ostali su bez jednog prsta na ruci, ali ih to nije omelo da postanu odlični šuteri iz daljine * Partizanovac je bez prsta ostao kad je s dedom sekao drva, dok je igraču Žalgirisa cirkular odsekao tri prsta, ali su lekari uspeli da spasu dva

  • 3

Košarkaš Partizana Davis Bertans i igrač Žalgirisa Martinas Pocijus poznati su kao odlični šuteri za tri poena, što je u neku ruku i logično, jer potiču iz stare sovjetske škole košarke.

Ipak, Letonca i Litvanca koji će imati direktan okršaj na meču Evrolige između Partizana i Žalgirisa, povrede u kojima su ostali bez jednog prsta, mogle su da spreče da postanu uspešni igrači.

Telegraf vam predstavlja ovu dvojicu "četvoroprstih" trojkaša. Njihov duel večeras će biti sigurno jedan od "hajlajtova" večeri.

- Znam još neke igrače koji imaju istu povredu, ali nisam znao da Davis nema jedan prst - kaže Pocijus za Telegraf, dok je krilni igrač crno-belih bio upoznat s hendikepom Litvanca.

Partizanov šuter ostao je bez prsta kao 13-godišnjak, posle povrede koju je doživeo kad je s dedom sekao drva, i to na desnoj ruci kojom šutira.

- Posle povrede nisam imao problem s vođenjem lopte, pa ni sa šutiranjem. Za oporavak je potrebno isto vremena kao kada slomite prst - objašnjava Bertans za Telegraf.

Litvanac je istu povredu doživeo kad mu je cirkular za obradu drveta presekao tri prsta na levoj ruci kojom ne šutira, ali su na sreću doktori uspeli da mu spasu dva.

- Tri-četiri meseca nisam mogao da igram košarku. Malo mi je bilo čudno da se naviknem, ali sad, dosta godina kasnije, nemam nikakvih problema i ne razmišljam o tome - ističe Pocijus.

Ni povrede ovu dvojicu igrača nisu omele da postanu vrhunski šuteri, za šta su zaslužni sati i sati treninga.

- Nekad šutiram samo na kraju treninga nekoliko minuta, ali često ostajem na košu po nekoliko sati. Trener od nas zahteva da pogodimo deset trojki u nizu bez promašaja, za šta je potrebna koncentracija, pa ni dva sata nisu dovoljna da bi u tome uspeo i napustio salu - priznaje Bertans.

Navijači Partizana, ali i svi koji dođu u Arenu, mogu da očekuju veliki dvoboj sjajnih "četvoroprstih" trojkaša.

- Volim da igram u velikim dvoranama, pred puno gledalaca, a poznato je kakvu atmosferu prave navijači Partizana. Navijači dolaze da gledaju spektakl, a nadam se da ćemo im ga mi prirediti - zaključuje Pocijus.

UPOZORENJE: Zabranjeno preuzimanje, kopiranje ili bilo kakvo drugo korišćenje ovog video klipa bez dozvole uredništva portala Telegraf.rs. Prenošenje video snimka, dela video snimka ili fotografije preuzete iz video snimka smatraće se kršenjem autorskih prava.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA