Zvezda i Borac ponovo igraju posle četiri godine

U prvom kolu Superlige, crveno-beli igraju protiv čačanskog kluba, protiv kog su slavili u prvenstvu poslednji put 2010. godine. "Počinje novo takmičenje i to će biti prilika za naše novo dokazivanje," rekao je Raško Katić

  • 1

Crvena zvezda i čačanski Borac se ponovo sreću, posle mečeva koje su u Superligi, dakle u prvenstvu Srbije, igrali poslednji put 2010. godine.

Tada je Zvezda slavila u oba meča regualrnog dela srpskog prvenstva (81:64, 82:66). Borac je crveno-belima bio protivnik i u Kupu Radivoja Koraća ove godine, od kojih je izgubio 81:62.

Četiri godine kasnije, prva utakmica je na programu u subotu, u dvorani "Pionir" sa početkom u 19 sati.

Duel sa Čačanima crveno-beli očekuju posle iscrpljujućeg duela sa Uniksom u prvom meču polufinala Evrokupa, a dodatna otežavajuća okolnost je i podatak da trener Dejan Radonjić neće moći da računa na Ivana Radenovića i Branka Lazića. Ipak, svi u taboru Zvezde su rešeni da domaći šampionat započnu pobedom.

- Za duel sa Borcem iz Čačka spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naša želja je da pobedom startujemo u Superligi i da nastavimo niz veoma dobrih igara - rekao je Raško Katić.

- Poprilično smo fizički i emotivno ispražnjeni posle duela sa Uniksom, ali mi smo tim koji je ove sezone pokazao da zna da igra pod opterećenjem, u utakmicama koje moraju da se dobiju. Sigurno je da nam neće biti lako, jer će igrači Borca biti silno motivisani i zato moramo da im odgovorimo čvrstom i disciplinovanom igrom - konstatovao je Katić.

Iskusni centar crveno-belih izneo je ambicije u domaćem takmičenju.

- Očekivanja su ista kao i do sada. Ne želimo ništa da prejudiciramo, idemo stepenik po stepenik. Počinje novo takmičenje i to će biti prilika za naše novo dokazivanje. Kao i do sada, nećemo gledati mnogo unapred, fokusiraćemo se samo na prvog narednog protivnika i truditi se da još više podižemo formu kako bismo bili najbolji kada je najpotrebnije – zaključio je Katić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA