OVO NE SMETE PROPUSTITI: Spremite se za "Derbi kontinenata"!

Telegraf sport vam kao i prethodnih nedelja najavljuje koje mečeve ne biste smeli da propustite i na kojima se očekuju uzbuđenja kako na terenu tako i na tribinama

  • 2

Novi vikend je pred nama, a ljubitelji fudbala ponovo će imati prilike da uživaju u mnogobrojnim zanimljivim mečevima širom Srbije, Evrope i sveta. Sva nacionalna prvenstva se polako približavaju kraju, a borbe za titulu, za vrh, za opstanak su se već zahuktale i sada ih gledamo u nastavcima.

Telegraf sport vam kao i prethodnih nedelja najavljuje koje mečeve ne biste smeli da propustite i na kojima se očekuju uzbuđenja kako na terenu tako i na tribinama.

SPARTAK SUBOTICA - CRVENA ZVEZDA (Subota 15,30 Arenasport 1)

Šampionska trka u Srbiji je nikada zanimljivija zato ne smete propustiti utakmice večitih rivala. Prvoplasirana Crvena zvezda gostuje u Subotici, Spartaku gde u prethodne dve sezone nije dobro prolazila, pošto je poslednja dva susreta na severu zemlje izgubila ubedljivo.

"Golubovi" su prethodnih sezona umeli da namuče crveno-bele i na Marakani, ali čini se da je ovaj susret nikada važniji za izabranike Slaviše Stojanovića u poslednjih nekoliko godina. Spartak još uvek nije osetio slast pobede u prolećnom delu sezone, dok je Zvezda u naletu od 11 uzastopnih trijumfa.

PARTIZAN - VOJVODINA (Subota 18,00 Arenasport 4)

Ovaj meč će biti zanimljiv iz nekoliko razloga, a pre svega jer je trener Partizana Marko Nikolić u prvom delu sezone sedeo na klupi "Voše", a i nekoliko igrača u crno-belom taboru su doskora bili glavne perjanice novosadskog kluba. Drugi razlog je taj što je ovo derbi kola, a uz to ekipa iz Humske često je u poslednjih nekoliko godina umela da kiksne protiv Novosađana.

Dovoljno je samo reći da crno-beli nisu osetili slast pobede na poslednja dva susreta protiv "lala", tako da je to još jedan razlog za posmatranje ovog meča. Pratite kako će reagovati i odigrati Škuletić, Vulićević, Trajković protiv doskorašnjih saigrača, da li Marko Nikolić zna unapred taktiku bivšeg tima i da li će Poletanović, Gaćinović, Bilbija i ostali nadigrati svog bivšeg učitelja?

LACIO - SAMPDORIJA (Nedelja 12,30 Arenasport 4)

Za ovaj meč je dovoljno reći Siniša Mihajlović, strateg Đenovljana je kao igrač baš iz tog kluba došao u redove Lacija gde je doživeo blistave trenutke u igračkoj karijeri. Sada je kako sam kaže namerno u prošlom kolu isprovocirao sudiju da mu pokaže crveni karton, kako ne bi sedeo na klupi Sampa protiv svog bivšeg kluba, ali će svakako biti na tribinama "Olimpika".

Kako će tifozi "nebesko-plavih" dočekati čoveka koga su nekada povremeno umeli da obožavaju, a povremeno i da mrze. Da li će ga sada vređati i prozivati ili će biti dočekan u skladu sa svime što je učinio za ovaj klub dodatni je razlog za praćenje ove utakmice.

EVERTON - ARSENAL (Nedelja 14,30 Sportklub 1)

Za one koji baš i ne prate fudbal ili ne igraju kladionicu, verovatno čudi što smo odabrali baš ovaj par iz Premijer lige, ali ovaj meč je svojevrsna borba za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Iako "tobdžije" još uvek nisu otpisane iz šampionske trke, ipak je i njihovo četvrto mesto ugroženo.

"Karamele" imaju četiri boda manje od pulena Arsena Vengera, ali i meč manje, tako da bi uz pobedu nad londonskim timom u ovom duelu i trijumfom u zaostalom susretu mogle da ih prestignu na tabeli. Arsenal je igrao očajno u martu, a već tri meča ne zna za pobedu, dok je tim sa "Gudisona" u neverovtnoj formi i zabeležio je čak pet trijumfa zaredom u engleskom šampionatu.

BRAUNŠVAJG - HANOVER (Nedelja 15,30 Eurosport 2)

Za ovaj par će mnogi reći da je zalutao na našu listu, ali verujte nimalo nije tako. Razlog za to je pre svega navijačko rivalstvo koje vlada među pristalicama ova dva kluba, koja deli samo 56 kilometara razdaljine. Dve ekipe igraju tek drugi susret u  poslednjih 37 godina, ali navijači dva time se ponašaju kao da su to najveći rivali u borbi za titulu u Nemačkoj.

Ovaj duel je već imao navijačku uvertiru, tako da nema sumnje da će na ovom susretu sve prštati, možda mnogo manje na terenu, a verovatno mnogo više na tribinama.

GALATASARAJ - FENERBAHČE (Nedelja 18,00)

A šta tek reći za veliki derbi Turske? Da li pričati o rivalstvu klubova ili navijača ili možda objasniti sve u tome kako Turci zovu duel dva tima - "Derbi kontinenata"? Za one koji ne znaju Galatasaraj se nalazi u evropskom delu Istanbula, dok Fenerbahče pripada azijskom delu.

A sada samo zamislite kako će "Turk Telekom Arena" izgledati kada je ispune do poslednjeg mesta pristalice oba kluba, a koreografiju kakvu će prirediti nikako nećete smeti da propustite. Ovo je meč visokog rizika, tako da neredi i sukobi najvatrenijih fanova po gradu i na stadionu su vrlo mogući.

Nažalost još uvek se ne zna da li je neka naša TV kuća otkupila pravo na prenos turskog derbija, tako da ćete morati da se snađete uz neki "lajvstrim", osim ako se nešto ne promeni do nedelje. Jedno je sigurno biće ludila u Istanbulu!

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA