Jugoslovenska trojka pogurala Siti, Junajted kao zver pred put u Minhen! (VIDEO)

Kolarov asistirao Džeku za treći pogodak, a deset minuta pre kraja i Jovetić se upisao u strelce. Huan Mata odigrao simultanku protiv "svraka" i postigao dva gola i imao asistenciju

  • 0

Mančester Siti je posle remija u prethodnom kolu protiv Arsenala ponovo se vratio na pobednički kolosek i ubedljivo trijumfovao protiv Sautemptona 4:1. Novi trijumf "građana" zasluga je i trojice fudbalera sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Edin Džeko i Stevan Jovetić su postigli treći i četvrti pogodak, dok je Aleksandar Kolarov asistirao bosanskom reprezentativcu za gol.

Već u trećem minutu gosti su napravili prekršaj za najstrožu kaznu kada je Hoze Fonte oborio jednog igrača domaćih, a Jaja Ture je bio precizan sa bele tačke. Međutim, ovaj rani pogodak nije poremetio igrače sa stadiona "Svetlosti" koji su uspostavili ravnotežu, a u 37. minut i oni su dobili penal, a siguran izvođač je bio Lamber.

Nije dugo potrajalo slavlje gostiju, a Siti je u nadoknadi prvog poluvremena postigao dva gola i stekao  nedostižnu prednost. Akciju su izveli Ture, Džeko i Silva, a egzekutor je bio Nasri, mada je sudija propustio da dosudi ofsajd pre toga, jer je špamsnki reprezentativac bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kada mu je Džeko uputio pas.

Samo tri minuta kasnije treći gol igrača u plavim dresovima bio je plod Kolarova koji je uputio oštar centaršut u šesnaesterac Sautemptona, a Edin Džeko je iz trka poslao u mrežu. Četvrti gol za "građane" delo je crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića koji se lepo snašao posle lepe asistencija Hesusa Navasa.

Gradski rival Sitija, Mančester junajted je iskazao svu svoju silinu nad očajnim Njukaslom 4:0, koji je sada već nanizao tri uzastopna poraza. "Crveni đavoli" su sjajnom partijom najavili da spremno čekaju revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena, koji je poražen od Augzburga.

Polazilo je sve za nogom pulenima Dejvida Mojesa na gostovanju "svrakama", a najbolji pojedinac na utakmici bio je Huan Mata dvostruki strelac, a kod jednog gola je bio i asistent. Španski reprezentativac je doveo u vođstvo svoj tim pred kraj prvog poluvremena, a pet minuta po povratku sa odmora duplirao je prednost ekipe sa "Old Traforda".

U 64. minutu Ćićarito postiže pogodak i u tom trenutku pbednik je već bio uveliko rešen, da bi na kraju u sudijskoj nadoknadi Januzaj na asistenciju Mate postavio konačnih 4:0. Ovo je bila druga uzastopna pobeda Junajteda u Premijer ligi.

Premijer liga, 33. kolo:

Subota

Mančester Siti - Sautempton 4:1

(Ture 3(p), Nasri 45+1, Džeko 45+3, Jovetić 81 - Lamber 37(p))

Aston Vila - Fulam 1:2

(Holt 70 - Ričardson 61, Rodaljega 86)

Kardif - Kristal Palas 0:3

(Pančon 31, 88, Ledli 71)

Hal - Svonsi 1:0

(Bojd 39)

Njukasl - Mančester junajted 0:4

(Mata 39, 50, Ćićarito 64, Januzaj 90+3)

Norič - VBA 0:1

(Amalfitano 16)

Čelsi - Stouk 3:0

(Salah 32, Lampard 61, Vilijan 72)

Nedelja

Everton - Arsenal 14,30

Vest Hem - Liverpul 17,00

Ponedeljak

Totenhem - Sanderlend 21,00

Tabela: Čelsi 72(+1), Liverpul 71, Mančester Siti 70(-1), Arsenal 64, Everton 60(-1)...Fulam 27, Kardif 26, Sanderlend 25(-2).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA