OVO DUGO NISMO VIDELI: 17 golova na sedam mečeva u Superligi!

Nekoliko veoma zanimljivih duela je odigrano u 22. kolu najvišeg ranga takmičenja u srpskom fudbalu o čemu svedoči i mnogo golova na utakmicama, što mora se priznati nismo imali prilike da viđamo često

  • 0

Pored utakmica koje su igrali večiti rivali u ovom kolu Jelen Superlige, bilo je i nekoliko mini derbija koji su bili značajni za određene timove. Pre svih beogradski duel koji je bio derbi začelja u kome su se sastali Rad i OFK Beograd koji je završen pobedom domaćina 1:0, dok je u susretu dve ekipe koji se bore za izlazak u Evropu viđen remi između Novog Pazara i Jagodine 2:2.

Veoma važan meč odigrali su dva beogradska tima na Banjici koji su prethodnih sezona bili stabilni članovi najjačeg ranga takmičenja u Srbiji, ali se sada i jedni i drugi bore za opstanak. Važnost duela uticala je i na aktere meča, jer su i jedni i drugi pre svega bili koncentrisani da ne prime gol, a može se ređi da su domaćini bili malo agilniji kada je u pitanju napad.

Tako je bilo do 32. minuta kada su "građevinari" izgradili dobru akciju, a Stanisavljević je oborio domaćeg fudbalera Lukovića posle čega je delilac pravde pokazao na belu tačku. Srećković je preuzeo odgovornost i promašio, tako da se sa tim rezultatom otišlo na poluvreme. Promašeni jedanaesterac nije poremetio igrače Rada koji su odma po povratku sa odmora postigli gol.

Posle centaršuta Andrije Lukovića glavom je loptu u mrežu tima sa Karaburme poslao Branislav Milošević. Ovaj pogodak kao da je umrtvio utakmicu, a gosti su imali najbolju priliku za izjednačenja, ali i na celom meču tek u 90. minutu, ali je gajić nije iskoristio tako da je rezultat 1:0 za Rad ostao na snazi do samog kraja. Oba tima sada dele poslednju poziciju na tabeli sa jednakim brojem bodova.

Meč pun preokreta u Novom Pazaru između domaćina i Jagodine završen je podelom bodova kojom su oba tima verovatno zadovoljni. Dve ekipe koje se bore za izlazak u evropska takmičenja su tako i ušli u meč. Nemanja Arsenijević je posle deset minuta igre doveo Novi Pazar u vođstvo, nakon što mu je posle kornera vuković spustio loptu na nogu.

Petnaestak minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Cvetković iskosa sa leve strane šalje pravu bombu sa nekih 25 metara ka Šimićevom golu koji nije uspeo da spreči loptu da pogodi rašlje. U 34. minutu domaćini čine veliku grešku na sredini terena, a jagodinci brzom transformacijom iz odbrane u napad preokreću za 2:1. Strelac je bio Martinović.

Drugo izjednačenje na meču, ali i konačan rezultat postavio je veteran Dejan Rusmir koji je na asistenciju Stevanovića zatresao mrežu Đuričića. Do kraja je domaćin imao veću inicijativu, ali nije uspeo da dođe do pogotka koji bi mu doneo pobedu u ovom meču.

Jelen Superliga, 22.kolo:

Subota

Vozdovac – Donji Srem 3:0

(Obradović 10, Marušić 50, 79)

Novi Pazar – Jagodina 2:2

(Arsenijević 10, Rusmir 67 - Cvetković 26, Martinović 34)

Rad – OFK Beograd 1:0

(Luković 48)

Radnicki 1923 – Sloboda 1:1

(Spalević 73 - Galvao 48)

Spartak Subotica – Crvena Zvezda 1:2

(Šarac 79 - Mijailović 22, Mrđa 74)

Partizan – Vojvodina 1:1

(Obradović 57 - Milinković Savić 90+2(p))

Radnicki Niš – Javor 1:1

(Pejčić 75 - Veselinović 1)

Nedelja

Čukarički – Napredak 18,00

Tabela: Crvena zvezda 53, Partizan 50, Čukarički 35(-1), Novi Pazar 35, Jagodina 34, Vojvodina 34, Radnički Niš 31, Voždovac 29, Spartak 26, Napredak 25(-1), Sloboda Point 24, Radnički 1923 22, Donji Srem 20, Javor 21, OFK Beograd 18, Rad 18.

Sledeće kolo:

12.4.2014. - Subota

Voždovac - Radnički Kg. 16,00

Donji Srem - Spartak Subotica 16,00

Crvena zvezda - Čukarički 16,00

Napredak - Novi Pazar 16,00

Jagodina - Radnički Niš 16,00

Javor - Partizan 16,00

Vojvodina - Rad 16,00

OFK Beograd - Sloboda 16,00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA