ISTORIJSKO FINALE: Prvi put dve Srpkinje u borbi za trofej!

Ana Ivanović i Jovana Jakšić ućiće u istoriju tenisa u Srbiji jer će prvi put dve srpske teniserke u međusobnoj borbi odlučivati o osvajaču titule na nekom WTA turniru

  • 3

Pred nama je istorijski dan za srpski tenis. Iako nije u pitanju finale Gren slema ili Mastersa, ipak će meč koji se igra u nedelju 5. aprila ući u anale srpskog sporta, jer po prvi put će se u meču za titulu na nekom WTA turniru sastati dve teniserke iz Srbije. Ana Ivanović i Jovana Jakšić će u noći između nedelje i ponedeljka ukrstiti rekete u borbi za trofej u Montereju.

Možda će mnogima delovati neverovatno sa obzirom na to da smo u poslednjih desetak godina imali dve teniserke - Anu Ivanović i Jelenu Janković, koje su bile u vrhu tenisa, a u jednom trenutku čak i dominantne igračice na WTA turu, ipak njih dve nikada nisu igrale međusobnu u finalu nekog takmičenja. Njih dve su se 12 puta sretale u karijeri i odigrale su čak tri polufinala.

Verovatno njihov najčuveniji duel bio je u polufinalu Rolan Garosa 2008. godine kada je ulog bilo finale Otvorenog prvenstva Francuske, ali i pozicija broj 1 na WTA rang listi. Kao što znamo, posle mnog uzbuđenja i preokreta Ana je dobila taj meč, a kasnije osvojila i svoju jedinu Gren slem titulu u karijeri i zauzela mesto najbolje teniserke sveta.

Što se tiče muške konkurencije tu je situacija malo drugačija, jer se jednom desilo da se igra takozvano svesrpsko finale, a možda na iznenađenje svih, jedan od aktera nije bio Novak Đoković. U borbi za osvajanje pehara na turniru u Moskvi 2011. godine sastali su se Janko Tiprarević i Viktor Troicki, a bolji je bio popularni Tipsa koji je slavio u dva seta.

Dakle, noćas oko jedan sat iza ponoći trebalo bi da počne istorijski meč za srpski ženski tenis, jer će u finalu igrati Ana Ivanović, koja će se boriti za svoju 13 WTA titulu u karijeri, i Jovana Jakšić, koja je ovime već napravila uspeh karijere u profesionalnim vodama, a sada će igrati i za prvi trofej. Pomenimo samo da će pobednica ovog meča zaraditi 111.389 dolara i 280 bodova, a poraženoj će pripasti 55.435 dolara i 180 WTA poena.

Za koga ćete navijati? :-)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA