Kobijeva lekcija Majamijevim zvezdama, Boston bolji od Njujorka

Los Anđeles Lejkersi lagano savladali Majami uz još jednu sjajnu partiju Brajanta, Seltiksi na krilima Pirsa i Ronda porazili Nikse

  • 0

Možda je Majami jedna od tri najbolje ekipe u NBA po skoru u toku sezone. I možda su Lebron i Vejd nezaustavljiva sila za mnoge. I možda Lejkersi igraju ove sezojne ispod očekivanja. Ali, Kobi Brajant nije dozvolio zvezdama sa Floride da se "šire" u njegovom Stejpls Centru. Los Anđeles Lejkersi su očitali lekciju zvezdama Majamija i svaladali ih 93:83 u derbiju večeri.

Kobi se tako na pravi način revanširao Vejdu za povredu (polomljen nos) koju mu je ovaj naneo na Ol Star vikendu. Lejkersi su od početka meča dominirali. Brajant je šutevima sa distance izluđivao odbranu Majamija, a konačno je imao i pravu podršku saigrača. Meta Vorldpis, nekada poznat kao Ron Artest je standardno dobroj igri u odbrani dodao i odličan učinak u napadu, a Bajnam i Gasol su u potpunosti kontrolisali reket. Već posle prve četvrtine, "Jezerdžije" su imale osam razlike (28:20), a na poluvremenu su povećali na plus 12 (58:30). Do odlaska na veliki odmor, Brajant je već imao 20 poena na kontu...

I u drugoj polovini meča, domaći nisu ispuštali prednost, iako je Majami u jednom trenutku smanjio na 64:62. Ipak, razigrao se Bajnam i Lejkersi su opet otišli na desetak poena prednosti. Sve nade "Vreline" da mogu do preokreta su srušene sredinom četvrte deonice kada je Vejd u roku od tri minuta zaradio četiri lične (tri u napadu) i zbog ukupno šest faulova morao da napusti igru.

Brajant je dodao gas i mirno doveo svoj tim do 22. trijumfa u sezoni. Sa 33 poena je bio najefikasniji na meču. "Ispratili" su ga Meta Vorldpis (17), Bajnam (16) i Gasol (11 poena). Kod Majamija, Lebron Džejms je bio najefikasniji sa 25 koševa, ali sa slabim procentom šuta jer je iz igre pogodio tek 12 od 30 upućenih šuteva. Dvejn Vejd je upisao 16 poena ali takođe sa slabim šutem (21-8), dok je Mario Čalmers dodao15 koševa.

U prvom meču večeri, Boston je na svom terenu pobedio Njujork Nikse 115:111. Pol Pirs je bio najefikasniji sa 34 poena, a po 18 su dodali Rondo, Garnet i Bas. Ipak, posebno priznanje se mora odati Rondu koji je pored 18 poena imao i neverovatnih 20 asistencija. Kod Niksa je najraspoloženiji bio Karmelo Entoni sa 25 poena, a zatajio je senzacija sezone, Džeremi Lin koji je upisao samo 14 poena, koliko i Novak i Šampert.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA