Najtužnija proslava 100. rođendana: Solun goreo, a klub ispao u drugu ligu! (VIDEO)

Pogledajte kako su navijači grčkog velikana proslavili vek postojanja kluba u godini kada će drugi put u devet godina ispasti u drugu ligu

  • 3

Tužni oblaci su se nadvili nad crno - žutim delom Soluna. Aris će sledeće godine igrati u drugoj ligi, a spektakularna proslava 100. rođendana grčkog velikana imala je primesu tuge zbog ispadanje iz elite, drugi put u poslednjih devet godina.

Pogledajte kako je samo navijačka armija proslavila rođendan svog "ratnika".

Popularna "super kapija 3" je organizovala pravi pirotehnički šou uzvodno i nizvodno u strogom centru grada.

Čuvena Bela kula, srce ovog grčkog grada koji u sebi čuva tri velika imena PAOK, Aris i Iraklis te martovske večeri bila je u znaku baklji i pesme Arisovih navijača.

Crno - žuti, koji su pre nekoliko sezona igrali sa Crvenom zvezdom u Kupu UEFA i slavili sa 3:0, godinama unazad ima tendenciju pada u rezultatima. Kruna je ova godina, kada je Aris bio najlošiji tim lige i to ubedljivo.

Podsećamo, Aris je 2010/2011, dogurao čak do šesnaestine finala Lige Evrope, kada je hrabro odigrao sa moćnim Mančester Sitijem (0:0 u Solunu) i poraz 3:0 u Engleskoj uz fenomenalnu atmosferu preko 8.000 Grka koji su stigli u Mančester.

Zanimljivo je da će Solun sledeće godine imati samo jednog predstavnika u najjačoj ligi Grčke, PAOK, jer je i Iraklis van nje, od prošle godine zbog skandala sa novčanim malverzacijama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA