Đoković ne igra u Dejvis kupu zbog Troickog!

- Đoković je bio ljut zbog kazne Viktoru Troickom, ali nismo imali nikakav uticaj na to - tvrdi prvi čovek Međunarodne teniske federacije

  • 3

Ljutnja zbog Viktora Troickog. To je prema mišljenju predsednika ITF-a, odnosno Međunarodne teniske federacije, Frančeska Riči Bitija razlog zbog najbolji srpski teniser Novak Đoković ne igra u Dejvis kupu ove godine.

Od kako je Troicki suspendovan krajem godine zbog kršenja antidoping procedure, Đoković je nekoliko puta javno kritikovao ophođenje prema njegovom prijatelju, s kojim često putuje i sparinguje.

Troickom je bilo zabranjeno čak i da prisustvuje polufinalnim i finalnim mečevima Dejvis kupa protiv Kanade i Češke krajem 2013. godine, a Đoković je i taj postupak smatrao nekorektnim.

Kako je izjavio prvi čovek ITF-a, tu organizaciju ne brine što osim Đokovića, ne nastupaju ni najbolji teniseri Španije i aktuelnog šampiona Češke, Rafaela Nadala i Tomaša Berdiha.

- Nismo zabrinuti u suštini. Đoković je bio ljut zbog kazne Viktoru Troickom, ali nismo imali nikakav uticaj na to. Generalno, zadovoljni smo igračima koji su tu jer se tenis znatno promenio, ne možemo da imamo ista očekivanja kao pre 50 godina - rekao je Riči Biti, koji je otvoren za promenu sistema takmičenja na svetsko prvenstvo.

- Nisam protiv toga, pomogao bih da se tako nešto što bolje ispromoviše - zaključio je Riči Biti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razocaran u svest svog naroda

    8. april 2014 | 21:41

    Bitno je da imate uvid u finansije i znate da Novak nije platio porez. A da je Djokovic Hrvat iz Srbije koji nastupa za Hrvatsku, i da ne placa porez u drzavi u kojoj je rodjen- Srbiji ne biste ni rec rekli. Bravo Srbi, ljubim vas tako pametne.

  • Zelenortska ostrva u srcu <3

    8. april 2014 | 18:25

    Ako je istina da protestuje protiv svetske teniske organiizacije , zašto onda ne bojkotuje ATP turnire

  • Lepotani123

    8. april 2014 | 16:44

    Novac Đoković, plati porez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA