NIŠTA OD FINALA: Zvezda pala u Kazanju! (VIDEO)

Crveno-beli u Rusiji protraćili 11 poena prednosti iz prvog meča u Beogradu i ostali bez finala Evrokupa - 84:67

Crvenoj zvezdi je ispalo finale Evrokupa u poslednjih dvadeset minuta dvomeča sa Uniksom! Crveno-beli su lošom igrom u trećoj četvrtini protraćili 11 poena prednosti iz Beograda, a ruska ekipa je primenila bolji recept u odbrani i imala više razigranih igrača.

Uniks - Crvena zvezda 84:67 (15:15, 27:21, 23:13, 19:18).

Zvezda je od treće četvrtine potpuno izgubila igru, previše je grešila i promašivala zicere, a na drugoj strani je Uniks pravio razliku na krilima Nikosa Zizisa, koji je ubacio 26 poena (4/6 za tri poena).

Pratio ga je Gaudlok sa 17 poena i Kajamakoglu sa 12.

U redovima crveno-belih, najefikasniji je bio Marjanović sa 12, i Nelson sa 11 poena.

Početak utakmice pred 5.ooo gledalaca je bio ružan, sa previše grešaka i ishitrenih šuteva, zbog čega su obe ekipe posle skoro pet minuta igre postigle po pet poena. Prvi Zvezdin problem je bio dva faula Nelsona, pa je usledilo obnavljanje povrede Ivana Radenovića. Novi peh je povreda skočnog zgloba Raška Katića, koji je sa ledom na nozi otišao u svlačionicu.

Ipak, pod košem je veoma dominantan bio Marjanović, koji je ubacio šest poena, a s druge strane su Gaudlok i Eidson sa distance, za rezultat na kraju prve četvrtine 15:15.

Harangodi sa dve trojke i Kajmakoglu s jednom naterali su Radonjića da reaguje tajm-autom. Uniks je poveo 26:23, a na teren se vratio Katić. Razigrali su se Nelson i Dženkins, pa je Zvezda uspevala da drži priključak. Greškama je pomogla potom domaćinu da se odlepi na maksimalnih "plus šest", a sa tom razlikom se otišlo na pauzu između dva poluvremena (42:36).

U pet minuta je Uniks dodao gas i potpuno anluirao Zvezdin višak iz Beograda, a onda stekao i četiri poena prednosti (53:38). Serija je bila 11:2. Gaudlok je postigao trojku, a Zizis se raspucao u trećoj deonici. Zvezda je nastavila da prosipa napade, promašivala je i ispod koša, tako da i posle kontri i sa linije slobodnih bacanja nije bilo preko potrebnih koševa.

Pred odlučujuću četvrtinu, Uniks je imao prednost i od +18 (65:47).

Konačno je proradio šut za tri poena, dve trojke je dao Marko Simonović (jedini poeni na melu), ali su Zizis i jaka, skupljena odbrana domaćina u reketu održavao rezultat koji je slao Uniks u finale. Tri minuta pre kraja je Blažič sa dve trojke opet doveo Zvezdu na nulu, ali je inspirani Zizis umeo da vrati.

U ključnim trenucima u finišu nije bilo snage, ni iskustva za ovako velike mečeve, tako da Zvezda potpuno preusmerava fokus na finiš regionalne lige i početak srpskog šampionata.

KK Uniks: Mek Ki 4, Zizis 26, Harangodi 8, Sergejev, Veremenko 8, Sokolov 2, Kajmakoglu 12, Antipov, Gaudlok 17, Eidson 4, Kurbanov 3, Šeleketo.

KK Crvena zvezda: Rebić, Mitrović 2, Lazić 2, Blažič 7, Simonović 6, Marjanović 12, Radenović 5, Katić 10, Tejić, Nelson 11, Dženkins 9, Dragićević 3.

Prvi meč finala između Valensije i Uniksa igra se 1. maja u Španiji, a revanš je 7. maja u Kazanju.

Evrokup, polufinale:

Uniks – Crvena zvezda, 84:67 (prvi meč 52:63)

Nižnji – Valensija, 53:79 ( prvi meč 75:84)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    9. april 2014 | 21:54

    Pažnja glodari Isplata dugovanja igračima patlilidžana počinje 10.04.2014.god na šalterima Vojvođanske banke!

  • Sremac

    9. april 2014 | 20:50

    Ma dobro je sve,mora se nekad i izgubiti,vidim sve sami grobarčići komentarisu,samo polako,nece ih biti nigde na kraju...mi se ne sakrivamo kada izgubimo...napred Zvezda...

  • baba jela

    9. april 2014 | 19:05

    Nije svacije igrati u Evropi.Evropa je za VELIKANE a vi to niste..samo Partizan ...sve drugo je malo i nebitno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA