Klinsman: Nemačka je favorit u Brazilu!

Selektor SAD-a smatra da "panceri" mogu da se popnu na krov sveta u Brazilu

  • 3
Žreb za svetsko prvenstvo u Brazilu, Jirgen Klinsman Foto: AP/Tanjug

Približava se polako Svetsko prvenstvo u Brazilu, pa tako i velika fudbalska imena počinju da prognoziraju šta bi moglo da se desi na predstojećem Mundijalu.

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Jirgen Klinsman smatra da je Nemačka favorit za osvajanje titule svetskog prvaka na Mundijalu u Brazilu.

- Moja generacija je osvojila titulu na šampionatu sveta u Italiji 1990. godine. Ubeđen sam da će ova generacija biti sledeća koja će se proslaviti. Mislim da će se Nemačka do susreta sa SAD, poslednjeg u grupi, već kvalifikovati u drugu fazu takmičenja - rekao je Klinsman u intervjuu Bildu.

Klinsman je dodao da će on i njegov savetnik Berti Fogts "naravno, želeti da pobede Nemačku". Fogts smatra da Nemačka nikada do sada nije bila tako spremna za titulu. Fogts je kao igrač sa Zapadnom Nemačkom osvojio titulu prvaka sveta 1974. godine, a 1996. kao trener je sa "pancerima" bio prvak Evrope.

Nemačka će na šampionatu sveta igrati u grupi G sa Portugalijom, SAD i Ganom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA