Atletiko nadigrao i izbacio Barsu, Bajern posle preokreta Mančester!

Madriđani su minimalnim rezultatom savladali neprepoznatljivu Barselonu, dok je minhenska ekipa slavila 3:1, a svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu

  • 12

Čudo se desilo u Madridu, ali ne i u Minhenu!

Atlteiko Madrid je nagrađen za fenomenalnu igru na svom stadionu plasmanom u polufinale Lige šampiona, eliminisavši velikog rivala, Barselonu minimalnim rezultatom! Na taj način, "jorgandžije" su se plasirale u polufinale prvi put posle čak 40 godina.

U Minhenu s druge strane, Bajern je savladao Mančester junajted i to posle preokreta - 3:1!

Žreb polufinalnih parova Lige šampiona biće održan u petak u sedištu UEFA u Nionu.

Posle žreba biće određen i formalni domaćin finalne utakmice, koja je na programu 24. maja u Lisabonu.

Atletiko Madrid - Barselona 1:0 (prvi meč 1:1)

(Koke 5.)

Veliko slavlje u Madridu ekipe koja 40 godina nije videla polufinale najelitinijeg fudbalskog šampionata. Iako je rezultat minimalan, bilo je pregršt prilika da lider Primere i ubedljviije porazi katalonskog giganta, koji je potpuno podbacio u ovom revanšu.

Dijego Simeone je odlično pripremio ekipu što se videlo od samog početka meča. Već u petom minutu su njegovi igrači došli do vođstva. Prvo je Adrijan pogodio prečku, a lopta se odbila i stigla do Kokea, koji je plasirao mrežu u gol. I da je Viktor Valdes bio na golu, pitanje je da li bi mogao ovako nešto da spasi.

Koke Goal (1:0) Atlético Madryt - FC Barcelona... by Goals_Highlights

Madriđani se nisu zaustavljali, već su bukvalno tukli po golu. Prvo je nekadašnji igrač Barselone David Vilja u 11. minutu pogodio stativu a onda i u 20. minutu! Ovolikim brojem šuteva u gol ne može mnogo klubova da se pohvali.

U međuvremenu je Barsa pokušala preko Mesija u dva navrata da zapreti, ali to je bilo bledo u odnosu na ono što je pružala tokom sezone, pa i protiv glavnog konkurenta za titulu. Iako je imala posed lopte, nije bila preterano kreativna s njom.

Takođe, sve je moglo da pođe naopako o Barsu da je Maskeranovo obaranje Adrijana u šesnaestercu bilo okarakterisano kao penal, ali se arbitar Hauard Veb nije oglašavao.

U nastavku je Barselona nastavila sa svojim bledilom, a Atletiko da ređa šanse i pravo je čudo šta je sve promašivao! Međutim, za protivnika nisu imali nekoga ko će to da kazni.

Kolosalnu šansu je propustio kapiten Gabi, a posle je u Barsinom kazneznom prosotru pao Vilja. Ponovo je Maskerano oštro startovao, ali Veb ponovo nije pokazao na belu tačku. Najbolju priliku za izjedančenje je imao Nejmar u 78. minutu, glavom, ali je lopta prošla uz spoljnu stranu stative.

Na kraju je Barsa ostala bez poufinala, do kog je stizala šest godina uzastopno!

ATLETIKO MADRID: Kurtoa, Miranda, Felipe, Godin, Huanfran, Tijago, Gabi, Raul Garsija, Koke, Adrijan (od 62. Dijego), Vilja (od 79. Rodrigez).

BARSELONA: Pinto, Alveš, Bartra, Maskerano, Alba, Buskets, Ćavi, Fabregas (od 61. Sančez), Inijesta (od 73. Pedro), Mesi, Nejmar.

Bajern Minhen - Mančester junajted 3: 1 (prvi meč 1:1)

(Mandžukić 58, Miler 71, Roben 76. - Evra 57.)

Kada je Evra postigao gol Junajted, mnogi su se ponadali jošjednom čudu, ali je šampion Evrope brzo spakovao tri gola i pečatirao novo polufinale.

Ofanzivniji nego ikad, Bajern je jurišao na gol, a pojedini i previše. Tu najviše mislimo na Robena, koji je u nekoliko prilika u prvom poluvremenu bio sebičan u svom stilu.

Mančester je vrebao svoju šansu, i umalo da u 17. minutu do toga i dođe, ali je Valensiji pio poništen gol zbog ofsajd pozicije.

Ali žurka na "Alijanc Areni" je počela u 57. minutu, kada je Evra postigao prelep gol, odnosno GOLČINU za optu radost malobrojnih Engleza u Minhenu. Ali se nada jako brzo ugasila, jer je već u narednom napadu preko Mandžukića Bajern izjednačio!

Ni pet minuta nije prošlo i Runi promašuje kolosalnu priliku, bio je sam na desetak metara od Nojera, ali se propisno obrukao, ne zahvativši loptu...

Zato je Bajern bio neumoljiv u nastavku! Tomas Miler je u 71. minutu uspeo da na asistenciju Robena savlada De Heu.

All Goals - Bayern Munchen 3-1 Manchester... by 1Federico

Pet minuta kasnije, Roben je stavio tačku na ovaj dvomeč golom posle solo akcije.

Na ovaj način se Mančester oprostio od Evrope, a Bajern nastavlja put ka odbrani titule.

BAJERN MINHEN: Nojer, Lam, Dante, Boateng, Alaba, Kros, Gece (od 65. Rafinja), Riberi, Miler (od 84. Pizaro), Roben, Mandžukić.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Smoling, Džons, Vidić, Evra, Flečer (od 74. Ernandez), Kerik, Valensija, Kagava, Runi, Velbek (od 81. Januzaj).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA