Vojvodina ima klince koji obećavaju! Ne dozvolite da njihova čarolija prestane

Saznajte koliko vredi ovaj ultra talentovani fudbalski talas u Novom Sadu koji će pokušati da ispiše stranicu kluba osvajanjem Kupa Srbije posle šest izgubljenih finala

  • 3

Za samo sedam dana fudbaleri Vojvodine uspeli su da se nađu u žiži javnosti. Golobradi mladići su prvo sjajnom igrom nadigrali Partizan u Humskoj, da bi samo četiri dana kasnije prolaskom u finale Kupa Srbije pokazali da trenutno igraju najlepši fudbal u našoj zemlji.

O klubu iz Novog Sada se već godinama priča kao o klubu koji veoma dobro radi sa mlađim kategorijama. Da je to istina pokazuju brojni trofeji koje Vojvodina osvojila u kadetskim i omladinskim selekcija, kao i solidan broj sjajnih igrača koji je proistekao iz "Stare dame".

Potvrda da se kvalitetno radi u omladinskoj školi kluba iz Novog Sada stigla je i u vidu poziva iz Mančester junajteda. Klub sa Old Traforda uputio je poziv Vanji Milinković-Saviću, talentovanom 17-ogodišnjem čuvaru mreže, da provede nekoliko dana u njihovom kampu.

Mladi golman je dobio poziv na osnovu izveštaja skauta koji su ga okarakterisali kao jednog od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji i koji ima predispozicije da postane jedan od najboljih golmana u Evropi. On će provesti pet-šest dana trenirajući i učeći od vrhunskih eksperata, a dobiće priliku da obiđe i prostorije i vidi trofejnu salu engleskog velikana.

Dugo se čekalo da  plodove rada omladinske škole oseti i prvi tim i čini se da je najzad došlo vreme i za to, jer se u među prvotimcima kluba iz Novog Sada nalazi plejada mladih talentovanih igrača različitih godišta koji igraju za nacionalne selekcije i sigurno predstavljaju blistavu budućnost Vojvodine i srpskog fudbala.

Brza i lucidna igra, hrabrost i drskost na terenu odlikuju ove mlade momke, koji su se našli u žiži javnosti posle osvojenog boda u duelu sa srpskim šampionom. I ne samo da su osvojili bod, nego su u utakmici u kojoj su imali igrača manje 80 minuta, bili ekipa koja je bila konkretnija, diktirala ritam i više želela gol i pobedu.

Samo četiri dana nakon toga, Vojvodina je u revanšu polufinala Kupa Srbije pobedila Spartak u Subotici minimalnim rezultatom i plasirala se u finale. Na ovaj način, ekipa iz Novog Sada će i po sedmi put imati priliku da osvoji trofej u najmasovnijem takmičenju.

Nema sumnje da bi osvajanje pehara u ovom takmičenju bio pravi podstrek za ove mlade momke koji su pravo osveženje na fudbalskim terenima Srbije, a nama preostaje samo da se nadamo da ćemo ih malo duže nego gledati kako nastupaju u našoj zemlji.

Nemanja Radoja 1993. Mlada reprezentacija          Cena: 700.000

Mijat Gaćinović 1995.  Omladinska reprezentacija   Cena: 400.000 evra

Bojan Nastić 1994.  Omladinska reprezentacija        Cena: 400.000 evra

Marko Živković 1994.                                                Cena: 450.000 evra

Marko Poletanović 1993.  Mlada reprezentacija       Cena: 850.000

Sergej Milinković 1995. Omladinska reprezentacija Cena: 400.000 evra

Jovan Stojanović 1992.                                                Cena: 100.000

Srđan Babić 1996.  Omladinska reprezentacija       Cena: Još bez procene

Milan Spremo 1995.  Omladinska reprezentacija     Cena: 100.000

Georgije Ilić 1995. Omladinska reprezentacija          Cena: 200.000

Nikola Popara 1992.                                                Cena: 400.000

Svi podaci su preuzeti sa sajta "transfermarkt".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada F89

    12. april 2014 | 12:02

    Svaka cast momci, samo napred! I da sto duze ostanete u Vojvodini.

  • Liman

    12. april 2014 | 04:42

    Vidim nula komentara (sramota) pa reko da vas to ne obeshrabi da pisete i dalje o ovoj fantasticnoj generaciji momaka koji su, vreme ce pokazati, definitivno zasluzili paznju...svaka cast za telegraf imate najzanimljiviju fudbalsku rubriku od svih domacih informativnih portala ...

  • Milan Cabric

    12. april 2014 | 22:05

    Najlepse napisan tekst o najboljem klubu u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA