Koliko vrede srpski fudbaleri? Mitar i Lazar skaču, Matiću i Banetu pala cena! (GRAFIKA)

Nemanja Matić je među najboljim igračima Čelsija, ali manje vredi nego na prošloj proceni vrednosti. Porast cene zabeležen još kod Jojića, Kostića i Gudelja

  • 6

Gledajući statistiku vrednosti igrača Srbije u poslednjih godinu dana, došli smo do zanimljivog podatka. Samo dvojica top igrača "orlova" imaju veću vrednost na tržištu nego na prethodnom preseku stanja.

Prema sajtu Transfermarket, koji se ozbiljno bavi transferima u fudbalu, jedini kojima cena skače se Aleksandar Mitrović i Lazar Marković.

Napravili smo foto-prikaz devetorice trenutno najaktuelnijih srpskih fudbalera na Starom kontinenetu koji igraju u najboljim nacionalnim ligama, Ligi šampiona...

LAZAROV I MITROV LET

Najveći skok u ceni ima Lazar Marković. Ofanzivni vezista Benfike, kojeg verovatno niko neće moći da sačuva u Lisabonu i naredne sezone, igrama je apsolutno zaslužio da mu cena skoči, samim tim će i Benfika zaraditi više nego što je uložila ako Srbina tokom leta pošalje u Čelsi, Liverpul...

Prati ga njegov saigrač iz Partizana Aleksandar Mitrović koji je s 13 golova na 23 meča u belgijskom šampionatu gurnuo sebe u orbitu evropskih interesovanja (spominju se Dortmund, Bajern...) i pored velikih kritika koje je trpeo u nekoliko navrata tokom sezone. On je s 5 miliona  stigao do 7,5, koliko ga sada cene. Znači, za jednu polusezonu poskupeo je 2,5 miliona.

Nemanja Matić, s druge strane, vredi dva miliona manje nego kad je prešao u Čelsi, zbog toga što se uvek posle transfera cena igraču obara. Ovo vas sigurno buni, kad se uzme u obzir da je Matić bez sumnje najbolji igrač "plavaca" otkako je Murinjo počeo da mu pruža šansu.

Rast je primećen i kod Miloša Jojića, Nemanje Gudelja (sa 3 na 4 miliona evra) i Filipa Kostića (Groningen, sa 1 na 2,5 miliona).

Trenutno stagniraju Adem Ljajić (nezvanično na izlaznim vratima Rome), Dušan Tadić i Matija Nastasić.

BANE JEFTINIJI, A NIKAD BOLJI

Oni iskusniji su polako počeli da gube na vrednosti. Nemanja Vidić, koji na kraju sezone odlazi u Inter, kraj karijere na Old Trafordu dočekao s pet miliona evra manje u odnosu prethodni presek u junu 2013. godine.

Bane Ivanović, desni bek Čelsija, trenutno vredi tri miliona manje, ali ako pitate Žozea Murinja, nema tog novca za koji bi ga pustio sa Stamford Bridža.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CITAJ

    10. april 2014 | 21:33

    Evo dok se god uvek bude gledalo na fudbal ovakvim stavom, koliko koji igrac vredi i koliko se moze dobiti za njega FUDBAL CE NAM BITI CISTO SR**E.

  • Putin madafaka

    10. april 2014 | 20:15

    Vidji ti to,ovi se gadju milionima,bolje da malo vjezbate sa loptom,losi ste u zadnje

  • Ja

    10. april 2014 | 23:55

    Hahahha ovaj balvan Nastasic da bude bolji od Baneta!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA