Zvezdini košarkaši nisu spavali posle poraza od Uniksa

- Finale je bilo jako blizu, a ko zna šta bi bilo da smo uspeli da prođemo dalje. Ipak, Uniks je pokazao zašto ih svi svrstavaju za glavne favorite za osvajanje Evrokupa - rekao je Tadija Dragićević po povratku iz Kazanja

  • 20

Košarkaši Crvene zvezde teško su podneli poraz u revanš meču polufinala Evrokupa, s obzirom da su imali izgledne šanse da pomere granice svog uspeha u Evropi obe sezone.

Jedanaest poena iz Beograda je protraćeno, bukvalno u drugom poluvremenu meča, koje su crveno-beli odigrali slabo, a na drugoj strani je Uniks imao i više neko inspirisanog Nikosa Zizisa.

Koliko je igračima Zvezde teško pao poraz u polufinalu Evrokupa svedoče izjave Tadije Dragićevića i Branka Lazića da većina igrača nije mogla da spava posle utakmice.

- Imali smo veliku šansu. Da smo igrali kao u prvom meču verovatno bismo prošli dalje. Ali, oni su postigli mnogo lakih poena i to je bio glavni razlog poraza. Ostaje žal što nismo prošli u finale, ali i ovo je veliki uspeh. Dobili smo prvu utakmicu koja je bila zaista spektakularna i to ću sigurno dugo pamtiti – istakao je Zvezdin krilni centar za klupski sajt pre nego što je dodao:

- Svima nam je krivo što nismo prošli dalje, mogli smo da napravimo neverovatan uspeh. Finale je bilo jako blizu, a ko zna šta bi bilo da smo uspeli da prođemo dalje. Ipak, Uniks je pokazao zašto ih svi svrstavaju za glavne favorite za osvajanje Evrokupa, odigrali su meč na vrhunskom nivou - konstatovao je Tadija Dragićević.

Branko Lazić je rekao da smatra da su crveno-beli u poslednjoj četvrtini imali priliku da smanje rezultat.

- Mogli smo da spustimo rezultat ispod 11 poena razlike koliko nam je trebalo za prolaz dalje, ali nismo uspeli. Nismo pogodili neke zicere i trojke, a Zizis je u drugom poluvremenu prosto eksplodirao. Nismo imali rešenje za njega. Na kraju, zadovoljni smo postignutim rezultatima u Evropi, a sada se okrećemo domaćoj ligi i Fajnal foru ABA lige. Utakmica protiv Cibone u polufinalu Fajnal fora će nam biti utakmica sezone. Daćemo sve od sebe da obezbedimo finale i učešće u Evroligi sledeće godine - zaključio je borbeni bek Crvene zvezde Telekom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    10. april 2014 | 16:06

    Tadija ima veoma bogato dugogodisnje iskustvo ne spavanja posle utakmica sa Partizanom,tako da mu ovo nije bas toliko tesko palo,samo se folira malo,ocelicili smo ga i navikli na poraze....Partizan-MIT ili cudo !!!

  • grobar do koske

    10. april 2014 | 16:32

    Znam da ce ove sezone grobari moni da budu ugazeni od cigana ali i to je zivot ...Partizan Mit ili cudo

  • IgorO

    10. april 2014 | 17:24

    Momci,borili ste se posteno i ponosni smo na vas.Sada se okrecemo ABA Ligi i domacem prvenstvu.Nadam se da cete se ovako boriti i da cete nam doneti jos dva trofeja ove sezone.Ne obazirite se na grobarske komentare -"blago niznjima duhom,njihovo je carstvo nebesko".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA