SRPSKO HOKEJ LUDILO: Navijači bacali medvediće na led i prekinuli utakmicu!

Publika u Pioniru na tradicionalan način, bacanjem igračaka na led, skupljala poklone za nezbrinutu decu tokom ceremonije otvaranja SP u hokeju

  • 2

Tradicija iz kanadskih nižih liga u kojima gledaoci, bacanjem plišanih igračaka na led na hokejaškim utakmicama poklanjaju nezbrinutoj decu po domovima, praktikovana je i na otvaranju Svetskog prvenstva u hokeju u Beogradu.

U nekim većim dvoranama tako se moglo skupiti i po 30.000 najrazličitijih igračaka, a takvu praksu poslednjih godina sprovode i klubovi u Evropi.

 - Dobili smo dozvolu od Međunarodne hokejaške federacije i organizovali smo 10 volontera i šest mladih hokejaša koji su skupljali plišane životinje kako bi prekid utakmice trajao što kraće .

 - Plišane igračke su letele sa tribina, iz VIP lože, sa novinarskih mesta. Više od 500 skupljenih igračaka, a bilo je tu medvedića, kuca, žirafa, spajdermena, vrlo brzo će biti spakovano u kutije i poslato u Dom za decu i omladinu "Dragutin Filipović Jusa“Našim malim 'orlićima', sigurno neće zameniti roditelje, ali će im, nadamo se, razveseliti i ulepšati boravak u domu ili u hali za vreme Prvenstva - kaže Marko Sredojević iz PR službe Saveza hokeja na ledu Srbije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brunox

    10. april 2014 | 20:31

    Svaka cast

  • made in great britain

    10. april 2014 | 19:11

    Manite se vi igracaka. Bolje se potrudite da osvojite neki poen. Sinoc,bas dobar start. Bera,ostavka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA