Uklonite Majkla Džeksona, postavite Pogrebnjaka

Ruski fudbaler osvojio srca Fulamovih navijača, pošto je na prva tri meča u klubu dao čak pet golova

  • 0

Ruski fudbalski reprezentativac Pavel Pogrebnjak (28), koji je u minulom zimskom roku prešao iz Štutgarta u Fulam, osvojio je srca navijača za samo 239 minuta. Toliko je proveo na terenu u prva tri meča u novom timu, a što je najznačajnije - postigao je pet golova. Sjajno se uklopio u tim koji trenira holandski stručnjak Martin Jol.

Strelac je bio na debiju (Fulam – Stouk 2:1), zatim je dao jedini gol kada je Fulam kao gost savladao Kvins Park Rendžers, a juče je postigao het-trik na "Krejven Kotedžu", gde je pregažen Milijašev Vulverhempton sa 5:0.

Tako je postao jedini igrač u istoriji engleskog prvoligaša iz jugozapadnog Londona, osnovanog 1879, koji je tresao protivničku mrežu u prve tri utakmice. Njegov golgeterski učinak u Fulamu već je isti kao Fernanda Toresa u Čelsiju, a španski napadač je odigrao 44 meča od kada je prošle zime stigao na "Stamford Bridž" za 50 miliona funti, što je britanski rekord. Pogrebnjak je koštao 100 puta jeftinije.

Fulamovi navijači su otkinuli na njega. Obasipaju ga lovorikama na raznoraznim engleskim forumima i blogovima i na zvaničnoj klupskoj internet-stranici.

Jedan Fulamov pristalica je ostavio komentar: "To je fantazija. Dozvoliću Pogu da spava s mojom ženom". Drugi se pohvalio: "Moj četvorogodišnji sin igra po sobi, vrteći se u krug i peva: Pogi, Pogi". Treći je bio vickast u stilu srpskih šala o Čaku Norisu: "Ne pije Pogi red bul, red bul pije Pogi".

Najveću pažnju, ipak, privukao je komentar navijača koji predlaže: "Uklonite statuu Majkla Džeksona ispred stadiona, postavite statuu Pogrebnjaka!".

Navijač je aludirao na počast koju je vlasnik kluba, egipatski poslovni čovek Muhamed Al-Fajed (79), odao svom prijatelju američkom pevaču Majklu Džeksonu, tragično preminulom pre tri godine. Statua s njegovim likom postavljena je ispred "Krejven Kotedža" prošlog proleća. Taj kič primljen je kod navijača sa zgražavanjem, ali Al-Fajed pet para ne daje za to.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA