Šok za Golden Stejt, Dalasu izmiče plej-of?! (VIDEO)

Voriorsi su propustili priliku da već protiv Denvera osiguraju prolaz u plej-of, dok je San Antonio prilično pomrsio račune ekipi Dirka Novickog

  • 1

Dalas ne ume da igra protiv San Antonija. Sparsi su na gostovanju Meveriksima zabeležili 30. pobedu na gosotovanjima ove NBA sezone, što je ujedno i deveta pobeda u nizu nad ekipom iz Teksasa - 109:100.

Lidere Zapadne konferencije predvodio je do pobede iskusni Tim Dankan sa 2o poena i 11 skokova, ali i sjajni Peti Mils koji je imao nimalo lak zadatak da adekvatno zameni povređenog Tonija Parkera. Mils je ubacio 26 poena, a šest puta iz 11 pokušaja je bio precizan za tri poena.

- Mils je uvek agresivan, tako on to radi. Neće on ići na toliki broj skokova ili da zaustavlja protivnika faulovima, već će da šutira. To je njegova veština - rekao je posle pobede trener San Antonija, Greg Popovič.

Upravo je šut i bio ključ pobede nad San Antonija, koji je van linije za tri poena imao 16/34, a Mevsi 5/12. Monta Elis je bio najefikasniji u porazu sa 24 poena, dok je Dirk Novicki upisao 19.

Posle ovog poraza, Dalas je na "klimavom" osmom mestu Zapada koje vodi u plej-of, i neophodno je da ekipa Rika Karlajla, kako zna i ume, zabeleži pobede u naredna dva meča.

Neizvesnije je bilo na meču Golden Stejt - Denver, na kom su Voriorsi propustili priliku da upravo protiv Nagetsa "pečatiraju" plej-of.

Nagetsi su slavili 100:99 zahvaljujući košu Keneta Farida na pola sekunde do kraja meča.

Delovalo je da je "flouter" Stivena Karija na 4.7 sekunde bio dovoljan da Voriorsi zadovoljni napuste svoju dvoranu...

Farid je meč završio sa 18 poena, a do pobede su desetkovane Nagetse predvodili Timofej Mozgov sa 23 i Rendi Foje sa 20 poena. Nekadašnji igrač Partizana Jan Veseli je za 13 minuta igre upisao šest poena, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

S druge strane je Kari ubacio 24 poena, dok je Klej Topmson dodao 21. Andre Igudala je dodao šest poena, ali je sve zadivio sjajnim driblingom zbog kog je Kvinsi Miler završio na parketu...

Andre Iguodala ridiculise Quincy Miller avec un... by BasketInfos

NBA, rezultati

Dalas - San Antonio 100:109

Golden Stejt - Denver 99:100

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA