Brazilski klub izbačen u niži rang, jer su navijači nazivali sudiju majmunom!

Jedan niželigaš iz zemlje fudbala i kafe kažnjen je još i novčano i šest utakmica će morati da igra bez prisustva publike, jer su njegove pristalice prozivale arbitra na rasnoj osnovi i ostavile mu banane na krovu automobila

  • 0

Sportski sud u Brazilu oduzeo je bodove niželigaškom klubu zbog rasističkih ispada njegovih navijača tokom utakmice, izazivajući njegovo ispadanje u niži rang regionalnog prvenstva u južnom delu zemlje.

Klub Esportivo kažnjen je oduzimanjem devet bodova nakon što su navijači zlostavljali sudiju na rasnoj osnovi tokom meča, pa će nastupati u drugoj diviziji prvenstva brazilske države Rio Grande do Sul. Takođe neće moći da igraju šest utakmica na svom stadionu, a kažnjeni su i novčano sa 14.000 dolara.

Kazna sportskog suda usledila je nakon što su navijači Esportiva na utakmici 5. marta nazivali sudiju "majmunom" uzvikujući "da se vrati u džunglu", a nakon meča demolirali su njegov automobil i na krovu ostavili banane.

Rasistički incident izazvao je osudu javnosti uoči fudbalskog prvenstva sveta, koje Brazil organizuje od 12. juna do 13. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA