Fantastični Borković startuje sa petog mesta!

Srpski automobilista u nedelju počinje svoju debitantsku sezonu u WTCC šampionatu, a u kvalifikacijama napravio je odličan rezultat zauzevši petu poziciju

  • 3

Odličan debi za najboljeg srpskog automobilistu!  Dušan Borković je ostvario odlično vreme u kvalifikacijama za svoju prvu trku u WTCC šampionatu., koja će se u nedelju vozini u Marakešu. Srbin će startovati sa pete pozicije na startu svoje karijere u ovom takmičenju.

U novom Ševrolet kruzu, koji je praktično u petak prvi put ozbiljnije testirao, Borković je u prvoj kvalifikacionoj trci zauzeo sedmu poziciju čime se kvalifikovao za drugu rundu, odakle je petorica vozača išlo u poslednji treći krug borbe za startnu poziciju.Srpski automobilista je u drugom krugu bio četvrti, a u poslednjim kavlifikacijama zauzeo petu poziciju sa koje će sutra startovati.

Pol poziciju osvojio je Hoze Marija Lopez, a iza njega će krenuti aktuelni šampion Miler i devetostruki šampion sveta u reliju Sebastijan Leb, inače sva trojica su vozači Sitroena. Ispred Borkovića će još startovati njegov timski kolega, Tom Čilton.

Prema propozicijama u nedelju će se voziti dve zvanične trke, u prvoj se startuje po poretku iz kvalifikacija, dok u drugoj prvih deset vozača menja redosled, tako će onaj koji je bio deseti u kvalifikacijama startovati sa prve pozicije i tako redom. Prva trka je na programu od 17 časova, a druga počinje sat vremena kasnije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    12. april 2014 | 18:00

    Kakav likkkk! To careeee deri ih najzad Srbin u nekom velikom auto sportu! Svaka cast svim srcem uz tebe sta bre bole zna ko je loeb :)

  • Dejan

    12. april 2014 | 17:51

    Bravo majstore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA