NBA: Dalas u plej ofu, za poslednje mesto u doigravanju bore se Finiks i Memfis!

Po prvi put u istoriji nećemo biti u prilici da gledamo u plej ofu u istoj sezoni Lejkerse, Seltikse i Nikse. Dvejn Vejd se vratio na parket

  • 0

Ligaški deo sezone u NBA se polako privodi kraju, a po prvi put u istoriji najjače lige na svetu se desilo da u istoj sezoni Lejkersi, Seltiksi i Niksi nisu uspeli da izbore doigravanje. Poznata je i većina timova koji će igrati u plej ofu. Na istoku je sve jasno, a na zapadu je od sinoć jedna dilema manje.

Dalas je u poslednjoj ligaškoj utakmici kod kuće obezbedio mesto u doigravanju, dok će se za poslednju kartu boriti Finiks i Memfis. Maveriksi su na svom terenu dočekali direktnog konkurenta u borbi za plej of, Sanse i savladali ih 101:98 zahvaljujući većoj koncentraciji u poslednjem minutu.

Domaćini su 12 sekundi pre kraja imali prednost od dva poena, kada je Brendan Rajt blokirao pokušaj polaganja Erika Bledsoa. Monta Elis je fauliran i sa linije slobodnih bacanja imao je polovičan učinak, a pokušaj za tri poena Markifa Morisa da izvuče produžetke nije uspeo.

Monta Elis bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 37 poena, podršku mu je pružio Dirk Novicki sa 23 poena i osam skokova. Trebalo bi istaći i sjajnu rolu već pomenutog Brendana Rajta koji je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali i tri blokade.

Košarkaši aktuelnog šampiona Majamija su se malo opustili u meču protiv Atlante izgubivši 98:85, ali je njima mnogo važnije bilo da im se pred start plej ofa vratio Dvejn Vejd posle devet utakmica odsustva zbog povrede.

Popularni Fleš bio je sjajan u napadu postigavši 24 poena za 23 minuta i bio0 je drugi najefikasniji su svom tim odmah iza Lebrona Džejmsa koji je ubacio 27 koševa i imao osam skokova.

Milvoki se sigurno raduje završetku ligaškog dela, jer polako privode kraju najlošiju sezonu u istoriji franšize. Baksi su ponovo poraženi, a ovog puta od Vašingtona 104:91. Miroslav Raduljica je počeo da dobija veću priliku u ovim poslednjim utakmicama, a sinoć je proveo 17 minuta na parketu i postigao šest poena uz isti broj uhvaćenih lopti.

OBEZBEDILI PLEJ-OF – ISTOK: Majami, Indijana, Čikago, Toronto, Bruklin, Vašington, Šarlot, Atlanta. ZAPAD: San Antonio, Oklahoma, L.A. Klipers. Hjuston, Portland, Golden Stejt, Dalas.

NBA, rezultati:

Sakramento - LA Klipers 101:117

Filadelfija - Šarlot 105:111

Milvoki - Vašington 91:104

Majami - Atlanta 85:98

Boston - Klivlend 111:99

Nju Orleans - Hjuston 104:111

Finiks - Dalas 98:101

Juta - Denver 94:101

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA