Svaka čast: Borković šesti u Marakešu!

Srpski automobilista na svojoj debitantskoj trci u WTCC šampionatu osvojio šesto mesto, ali je nažalost u drugoj trci morao da odustane zbog problema sa automobilom

  • 4

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković na svojoj debitanstkoj trci u WTCC (Svetski šamionat turing automobila) u Maroku zauzeo šesto mesto, čime je prvi trkački vikend završio sa devet bodova.

Iako je kroz cilj na stazi Mulaj el Hasan prošao kao petoplasirani, Borković je nakon zasedanja disciplinskih organa FIA posle trke, kažnjen sa 10 sekundi, zbog čega je sa petog prebačen na šestu poziciju.

Kazna je usledila zbog kolizije sa Portugalcem Tijagom Monteirom, kada je Borković prilikom preticanja zakačio konkurenta u zadnji branik. Prvi Srbin u WTCC po naredbi tima nije mogao da završi drugu trku zbog dima koji se širio u kolima, pa je ostao na učinku od devet bodova, čime je ostvario izuzetan uspeh za svoj prvi nastup.

- Prva trka, šesto mesto, nisam bolje mogao da poželim. S obzirom na to da nemam iskustva u ovom šampionatu poput konkurenata, mogu samo da konstatujem  da sam veoma srećan i zbog sebe i zbog mog NIS Petrol by Campos Racing tima  - rekao je Borković posle prve trke, a potom se osvrnuo i na incident:

- Obišao sam Monteira krug ranije, da bi on isekao šikanu i vratio se ispred mene. Mislim da sam ga fer obišao uprkos kontaktu, tim pre što sam baš  jako kočio da bih izbegao sudar - objasnio je Borković duel s Monteirom.

Dušan Borković je bio šesti u drugoj trci, ali je odjednom stao. Iz njegovog automobila Ševrolet Kruz počeo je da kulja dim i on je brže-bolje zakočio i izašao iz automobila.

- Sve je funkcionisalo normalno na drugoj trci, temperatura motora je bila u redu, a onda sam se odjednom našao u dimu i jednostavno nisam mogao da nastavim. Sve u svemu, ne mogu da budem razočaran, pokazao sam potencijal i  nadam se još boljim rezultatima na sledećim trkama - konstatovao je Borković  nakon druge trke u Maroku.

Višestruki prvak u reliju, Francuz Sebastijan Leb na kraju je slavio prvu pobedu u WTCC šampionatu. Drugi Citroenov vozač, Lopez bio je drugi u drugoj trci, a treći Francuz Igo Valente u Ševrtolet Kruzu, odnosno timu RML.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA