Nedoviću 21 sekunda, Memfis kroz dramu do plej - ofa (FOTO)

Srpski bek učestvovao u pobedi Golden Stejta nad Minesotom, Raduljica bez poena za 4 minuta. Majami ponovo drugi na Istoku

  • 1

Nema boljeg načina da se poslednji putnik u NBA plej - of, odluči međusobnim duelom. Memfis Grizlis su na gostujućem terenu u Arizoni pobedili Finiks i poslednji ušli u voz za nokaut fazu, osiguravši utakmicu pre kraja dve pobede više upravo od sunca koji neće videti doigravanje.

Bilo je 97:91 najviše zahvaljujući čoveku ispod - Zeku Rendolfu, koji je ubacio 32 poena i na taj način vukao ekipu koja je od 90:91 (1:27 minuta pre kraja) uspela da slavi sa sedam vezanih poena i to po četvrti put ove sezone u duelima sa Finiksom.

Memfis bi regulrani deo mogao da zavši i na sedmom mestu, ukoliko u sredu nadigra Dalas, direktnog konkurenta za tu poziciju.

Finiks nije igrao plej - of od 2010. godine! Što je gore po ekipu, tek je peti tim u istoriji NBA da nije obezbedio plej - of, a ima 47 pobeda u sezoni?!

Majami se ponovo igrao sa domaćim terenom, jer je drugim vezanim porazom ostao bez prve pozicije na Istoku, samim tim i prednost domaćinstva do finala plej - ofa.

Neuspehu ekipe sa Floride protiv Vašingtona nisu doprineli Lebron Džejms i Kris Boš, jer ih trener Spoelstra nije stavio ni na klupu radi odmora, ali se zato na teren posle devet mečeva pauze vratio Dvejn Vejd. I nije mnogo pomogao sa devet poena.

Kolo pre kraja, Majami ima poraz više od Indijane, a li će Šejsersi sigurno kao najbolji tim konferencije igrati protiv Atlante na startu doigravanja.

GOLDEN STEJT BEZ BOGUTA

Iako je ekipa pobedila, u noći između ponedeljka i utorka, loša vest za navijače tima našeg Nemanje Nedovića. Zbog povrede, Endrju Bogut će sigurno propustiti start plej  ofa, a najverovatnije moguće je da neće ni zaigrati u postsezoni.

Zanimljivo je da je Nedović dobrio priliku da izađe na parket protiv Minesote, ali je meč za 21 sekundu okončao bez statističkog podatka. Golden Stejt je pobedom osigurao šestu poziciju pred plej - of.

Miroslav Raduljica u 4 minuta protiv Toronta nije uspeo da pokaže šta zna (bez poena, skok i izgubljena lopta).

INDIJANA JOŠ 13 GODINA U INDIJANAPOLISU

Pobeda Pejsersa prošle noći ostvarena je van terena. Klub se sa gradom dogovorio o nastavku saradnje, pa će Pejsersi biti ponoso Indijanapolisa još minimum 13 godina.

Rezultati

Filadelfija - Boston 113:108

Toronto - Milvoki 110:100

Vašington - Majami 114:93

Atlanta - Šarlot 93:95

Čikago - Orlando 108:95

Hjuston - San Antonio 104:98

Nju Orleans - Oklahoma 101:89

Juta - L.A. Lejkers 104:119

Finiks - Memfis 91:97

Goden Stejt - Minesota 130:120

Obezbedili plej - of: ISTOK - Indijana, Majami, Toronto, Čikago, Bruklin, Vašington, Šarlot, Atlanta. ZAPAD: San Antonio, Oklahoma, L.A. Klipers, Hjuston, Portland, Golden Stejt, Dalas, Memfis.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesa990

    15. april 2014 | 10:28

    I onda Micić i Bogdanović hoće u NBA.. Stvarno su idioti ako odu, u Evropi će napraviti pometnju ako ostanu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA