DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Odata počast žrtvama Hilsboroa (FOTO)

Pred 24.000 navijača na ''Enfildu'' obeleženo 25 godina jedne od najvećih fudbalskih tragedija

  • 0

''Da se nikad ne zaboravi!'' Upravo tim rečima je velečasni Kevin Bolton završio misu povodom godišnjice Hilsboro tragedije u kojoj je živote izgubilo 96 navijača Liverpula.

Sve crkve u Mersisajdu su zvonile 96 puta, upravo koliko je bilo i žrtava u tragediji dok je na ''Enfildu'' 96 stolica ostalo prazno. Samo sa šalovima na njima.

Oko 24.000 navijača ''Redsa'' bilo je danas na stadionu Liverpula kako bi odali počast tragično nastradalima 15. aprila 1989. godine na meču polufinala FA kupa između sadašnjeg lidera Premijer lige i Notingem Foresta. Tragedija se dogodila, jer je policija pustila više ljudi nego što je trebalo, a ceh je plaćen u vidu toga što se ovih 96, nažalost, nikada nije vratilo.

Osim na ''Enfildu'' direktan prenos komemoracije išao je i na stadionu gradskog rivala Evertona, dok je ljuti rival Liverpula, Mančester junajted, na zvaničnom fejsbuk profilu postavio fotku na kojoj je pisalo ''Ujedinjeni''.

Krivci nikada nisu pronađeni, ali ono što raduje jeste nedavno pokrenuta nova istraga kako bi se konačno utvrdilo ko je kriv za jednu od najvećih fudbalskih tragedija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA