Srpski vaterpolisti demolirali Ruse u Svetskoj ligi! (FOTO)

Srpski "delfini" u fenomenalnom ambijentu u Kragujevcu, pobedili "baćuške" sa 14:7 i tako uspešno završili evropske kvalifikacije za finalni turnir

  • 2

Reprezentacija Srbije pobedom je završila kvalifikacije evropske grupe za finalni turnir Svetske lige. Na prvoj utakmici koju je naša selekcija igrala u Kragujevcu, sa 14:7 savladana je Rusija.

Pored novih bodova, raduje i ambijent koji je priredila kragujevačka publika na tribinama bazena Park.

Dobro je Srbija počela utakmicu. Sa tri realizovana napada sa igračem više u prvoj deonici na dvominutni odmor domaći su otišli sa dva gola prednosti.

U nastavku, efikasan napad ispratio je i mladi Dimitrije Rističević sa nekoliko dobrih odbrana, pa je prednost povećana na četiri gola (7:3).

Razlika sa poluvremena uticala je na to da Srbija opuštenije zaigra u nastavku, ali ipak dovoljno dobro da Rusija ne ugrozi vođstvo.

Da pobeda bude ubedljivija pobrinuo se Stefan Mitrović golovima u poslednjim minutima.

Srbija - Rusija 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1)

Bazen SC Park u Kragujevcu. Gledalaca: 800. Sudije: Špigel (Nemačka) i Žuha (Slovačka). Igrač više: Srbija 11 (9), Rusija 11 (5). Peterci: Srbija 1 (1), Rusija 1(1).

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, Gocić, Marković 1, Ćuk 2, Pijetlović, Nikić 2, Jakšić, Ranđelović, Filipović 1, Prlainović 3, Mitrović 3, Vitorović. Selektor: Savić.

RUSIJA: Kostrov, Jatčenko, Odinson 1, Rižov-Alejničev, Novoksenon, Žitnjik, Derevjankin, Nagajev, Stepanjuk 2, Holod 2, Antipov 1, Šepeljev 1, Kornjejev. Selektor: Šagajev.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA