Gospođa sa karanfilima ni posle 17 godina nije zaboravila Pantića (VIDEO)

Verna navijačica Atletika pred svaki meč donosi buket sa cvećem na mesto sa kojeg je Srbin izvodio kornere. Ko pomeri crveće, ne piše mu se dobro...

  • 0

Atletiko Madrid je treći najpopularniji španski klub, ali već godinama ne igra neku bitku ulogu i trofeji ređe završavaju u klupskom muzeju. Navijači i dalje sa setom govore o najčuvenijoj generaciji koja je 1995. godine pod vođstvom Radomira Antića osvojila duplu krunu i zasenila zvezde Reala i Barselone.

Ključni čovek tog tima je bio srpski vezista Milinko Pantić, čiji su korneri i slobodnjaci bili bar "pola titule" Atletika. Kakav je trag ostavio čovek, koga nikada u domovini nisu preterano cenili, govori priča o 65-godišnjoj navijačici Madriđana, Margariti Luengo. Opčinjena tadašnjim Pantićevim igrama i ponašanjem, odlučila je da uspostavi tradiciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Već 17 godina gospođa Luengo donosi buket od 24 karanfila (12 crvenih i 12 belih, kao klupske boje) koje pred utakmicu ostavlja na ćošak iz kojeg je Pantić izvodio kornere. I pored bolesti i čak devet operacija, Margarita nikada nije dozvolila da se tradicija prekine. A, sve je počelo tako što je sedela u jednom baru pred utakmicu sa Bilbaom i dobila buket od menadžera kafića. Rekla je da su joj dovoljna četiri karanfila i da će Atletiko postići baš toliko golova. I tako je i bilo! A, Milinko Pantić je namestio dva gola posle kornera iz istog ćoška.

Margarita je tada odlučila da donosi buket pre svakog meča na to "sveto mesto". Ovaj ceremonijal je dobio kultni status među navijačima Atletika. Kada je Roberto Karlos pre desetak godina šutnuo buket jer mu je navodno smetao da izvede korner, tribine sa navijačima Atletika su naprosto poludele. Pljuvali su, gađali i vređali iznenađenog Brazilca...

Nedavno je sličan "greh" napravio i fudbaler Atletika, Arda Turan. On nije izvređan, ali su ga navijači oštro upozorili da je buket svetinja i da može samo lepo da ga pomeri, nikako da ga šutira.

(Telegraf.rs / A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA