PRETI IM ZATVOR: Policija ispituje mečeve srpskih NBA ligaša!

Zbog neverovatnih rezultata na dve utakmice Prve regionalne lige Srbije, čelnici regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije, ali i predstavnici policije će ispitati ceo slučaj

  • 5

Posle ubedljivih pobeda košarkaša Niša i Zdravlja u 24. kolu Prve regionalne lige Srbije, većina naših sugrađana zapitala se koji igrači igraju za ove timove i kako je moguće u modernoj košarci pobediti nekog sa tolikom razlikom u istom rangu takmičenja?

Ljudi iz regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije neće registrovati ove mečeve, dok na osnovu pregleda snimka bude utvrđeno da li je bilo reči o nameštanju.

Komesar ovog organa Nebojša Krstić je uputio molbu svim službenim licima da dostave zapažanja o igri, ponašanju igrača, trenera i predstavnika klubova tokom utakmica u Leskovcu i Nišu, s obzirom na postignute rezultate koji utiču na regularnost i takmičenja i celokupnog košarkaškog sporta.

U saopštenju KSS i RKSIS u buduće će sprovesti niz mera kako bi se regularnost takmičenja podigla na viši nivo, a između ostalog cilj je da se obezbedi onlajn praćenje statistike mečeva, uz prisustvo predstavnika Saveza u svojstvu posmatrača, kao i pripadnika policije.

U slučaju da dođe do nameštanja utakmica zakon propisuje sledeće kazne:

- Ko dogovori ishod sportskog ili drugog takmičenja u nameri da sebi ili drugom pribavi imovinsku korist, kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine i novčanom kaznom.

- Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi četristo pedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.

- Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velimir CZ

    18. april 2014 | 16:09

    Ne razumem...srpskih NBA ligasa...

  • Zima_dolazi

    18. april 2014 | 14:46

    Corka svima, pa nek se dogovaraju na basketu u zatvoru.

  • vaš novinar

    18. april 2014 | 11:45

    Vratite basket na dva poluvremena kao što je bilo.....bilo je zanimljivije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA