Atletski savez Srbije: Puna podrška Vanji Udovičiću!

Generalni sekretar Slobodan Branković istakao je da ova nacionalna organizacija ima odličnu saradnju sa ministrom Udovičićem kome daje punu podršku u nastavku reformi srpskog sporta

  • 0

Atletski savez Srbije dao je punu podršku Ministru Omladine i Sporta Vanji Udovičiću u nastojanjima da uradi potpunu reformu srpskog sporta.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković istakao je da ova nacionalna organizacija ima odličnu saradnju sa ministrom Udovičićem

- Imamo vrlo korektnu saradnju sa maksimalnim uvažavanjem. Mnogo obaveza koje moramo ispuniti, a koje MOS zahteva od granskih saveza, a to je sto posto primena zakona o sportu.

- Najveći sportski infrastrukturni projekat izgradnja atletske dvorane se gradi a tu pre svega Vanji dugujemo zahvalnost jer je uneo novu energiju u projekat koji je bio u ćorsokaku da ga izvede na pravi put - rekao je Branković.

Na pitanje da li je ASS za ostanak Udovičića na mestu ministra, Branković je odgovorio:

- Mislim da opstanak MOS nikad ne bi trebalo da se postavi kao pitanje opstanka, jer prosto Srbija je zemlja sporta sa mnogo nagomilanih problema u proteklim decenijama koja prosto moraju da se rešavaju.

- Pre svega mislim na propalu infrastrukturu po celoj Srbiji,kao i slabu primenu postojećeg zakona o sportu kao i najavljenu privatizaciju koja bi trebalo već ove godine da se dogodi - objašnjava Branković i dodaje:

- Povratak sporta u škole. Sve su ovo problemi kao i mnogi drugi zbog kojih postojanje MOS je neophodno.

- Mislim da je Vanja u prethodnih nekoliko meseci pokazao odlučnost i energiju da može da se uhvati u koštac sa ozbiljnim problemima koji tište Srpski sport i u jednom četvorogodisnjem mandatu da većinu ovih problema reši.

- Verujem da će u novoj Vladi biti mesta za jedno ovako bitno ministarstvo - poručio je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

Inače,  ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković potpisali su danas ugovor o finansiranju na osnovu kojeg će organizatori tradicionalne trke dobiti sedam miliona dinara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA