Bez srpskih košarkaša na SP? Nećete verovati zbog čega FIBA preti izbacivanjem orlova!

U košarkaškoj Superligi Srbije prvi put u istoriji takmičenje se igra po pravilima ULEB, koja se primenjuju u Evroligi i Evrokupu, ali i u ABA ligi, a to se ne dopada čelnicima FIBA

  • 9

Srpska košarka nastavlja da doživljava novi pad kako u klupskom tako i u reprezentativnom smislu. 

Naime, kako saznaje MONDO, čelnici Košarkaškog saveza Srbije doveli našu reprezentaciju u situaciju da bude izbačena sa predstojećeg Svetskog prvenstva (sada se zove Svetski kup) u Španiji?

Sigurno se pitate zašto? E pa, u pitanju je propust u košarkaškoj Superligi Srbije gde se prvi put u istoriji takmičenje igra po pravilima ULEB, koja se primenjuju u Evroligi i Evrokupu, ali i u ABA ligi.

Razlike u pravilima FIBA i ULEB nalaze se u detaljima, kao što su kažnjavanje tehničke greške, broj tajm-auta i njihovo trajanje, posed lopte na početku četvrtina, kriterijumi za dosuđivanje nesportske lične greške...

To se, naravno, nije dopalo ljudima iz Svetske košarkaške federacije! Ali, sa druge strane, zašto bi se oni brinuli za nacionalne šampionate kada nemaju ingerencije nad istim, kao ni nad evropskim klupskim takmičenjima?

Sad može da se javi ULEB i da kaže da Zvezda i Partizan  ne mogu u Evroligu jer se Superliga Srbije igra po pravilima FIBA? I šta ćemo onda?

Podsetimo, takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije igrano je uvek po FIBA pravilima, a nešto više od 24 časova pre početka takmičenja u Superligi doneta je odluka da će se najjača košarkaška liga u našoj zemlji igrati po izmenjenim pravilima, što je napravilo ogroman problem, kako za igrače koji su došli iz KLS, tako i za sudije iz pomenutog prvenstva.

Ipak, posle niza sastanaka odlučeno je da će se od petog kola, tačnije po okončanju fajnal-fora Jadranske lige, zaigrati po FIBA pravilima... Reklo bi se, bespotrebno komplikovanje stvari koje, naravno, može da se dogodi samo nama...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • daca

    18. april 2014 | 19:28

    ma kakva pravila kakvi bakraci ljudi ovo vam je dovoljno krstic veliki krstic mali ,bogdanovic teodosic micic marijanovic lucic erceg katic milutinov dangubic kalinic nedovic sve su ovo talenti a na celu sa legendom i sa velikom karizmom sale nacionale a ako sam nekog zaboravio neka mi oprosti necu da preterujem ali pratim ovaj sport i siguran sam da mozemo da se nosimo sa svima

  • Radasin od Babusnicu

    18. april 2014 | 18:03

    Trebali su da nastave da igraju po ULEB pravilima posto u nasem KSS sese sve same mudre glave univerzuma. Neka uvedu i pravila koja vaze i u NBA, MLS I NHL u nase prvenstvo, da budemo ponovo prvi u necemu. Da se ziv ubijes sta sve obitava u Srbiji i ima neku imitaciju mozga.

  • Sapcan

    18. april 2014 | 17:39

    Ma ostili da se ponovo spremamo da kupimo medalje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA