Juventus pobedio Bolonju, na korak od titule! Miha izgubio od fenjeraša! (FOTO)

Izabranici Siniše MIhajlovića poraženi na gostovanju od Katanije rezultatom 2:1, dok je tim iz Milana slavio protiv Parme, direktnog rivala za izalazak u Evropu sa 2:0

  • 0

Fudbaleri Juventusa na korak su od odbrane titule prvaka Italije pošto su  na domaćem terenu, u utakmici 34. kola Serije A, savladali ekipu Bolonje sa 1:0.

Četiri kola pre kraja sezone Juventus sa utakmicom više beži 11 bodova drugoplasiranoj Romi, koja kasnije večeras gostuje ekipi Fiorentine.

Gol za trijumf postigao je Pogba 20 minuta posle odmora, a Bolonja je 16. porazom dovela u pitanje opstanak pošto ima samo 28 bodova, koliko i Sasuolo, najbližti pratilac iz zone ispadanja.

Siniša Mihajlović se posle suspenzije vratio na klupu Sampdorije, ali je ekipa iz Đenove ipak poražena na gostovanju od Katanije. Domaći tim je slavio rezultatom 2:1 i tako zadržao minimalne šanse da možda izbori opstanak. Sa druge strane ovaj poraz neće boleti Sampu, jer su oni već u sigurnoj zoni.

Katanija je u vođstvo došla u samom finišu prvog poluvremena pogotkom Sebastijana Leta. Izjednačenje gostima je doneo Stefano Okaka posle sat vremena igra, da bi samo dva minuta kasnije Bergasio doneo sva tri boda svom timu. U gostujućoj ekipi, Miloš Krstičić je ušao u igru u 66. minutu.

Fudbaleri Intera slavili su na gostovanju u Parmi rezultatom 2:0. Na ovaj način su izabranici Valtera Macarija pobedili direktnog rivala u borbi za Ligu Evrope. Gostujuća ekipa je do pobede stigla u drugom poluvremenu kada je iskoristila brojčanu prednost golovima Rolanda i Guarina, a utakmica bi sigurno imala drugi tok, da je u finišu prvog poluvremena Antonio Kasano iskoristio penal.

Što se tiče srpskih internacionalaca, Boško Janković je pobedu Verone nad Atalantom odgledao sa klupe, Ivan Radovanović je odigrao 75 minuta za Kijevo koji je izgubio od Sasuola, Ivan Maksimović je odigrao ceo meč u remiju Lacija i Torina, dok je Dušan Basta nastupio u poslednjih 10 minuta meča između Udinezea i Napolija. Željko Brkić je ovaj meč presedeo na klupi, a Adem Ljajić je asistirao u minimalnoj pobedi Rome nad Fiorentinom.

Serija A 34. kolo:

Subota:

Milan - Livorno 3:0

(Baloteli 43, Tarabrt 51, Pacini 83)

Parma - Inter 0:2

(Paleta 46 c.k.)

Katanija - Sampdorija 2:1

(Leto 46, Bergasio 63 - Okaka 61)

Atalanta - Verona 1:2

(Denis 87 - Donati 53, Toni 72)

Kijevo - Sasuolo 0:1

(Berardi 40)

Lacio - Torino 3:3

(Mauri 42, Kandreva 61p, 90+4, Novareti 79 c.k. - Kurtić 52, Tačisidis 67, Imobile 89)

Đenova - Kaljari 1:2

(De Mario 3 - Sau 42, Ibarbo 42)

Udineze - Inter 1:1

(Fernandes 52 - Kaljeon 39, Fernander 89 c.k.)

Juventus - Bolonja 1:0

(Pogba 64)

Fiorentina - Roma 0:1

(Žervinjo 26)

Tabela: Juventus 87, Roma 82, Napoli 68 (+1), Fiorentina 58....Sausolo 28 (+1), Livorno (+1), Katanija 25 (+1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA