NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Hamilton dominirao za svoju treću uzastopnu pobedu!

Mercedesovi vozači kao i na prethodnoj trci u Bahreinu osvojili prva dva mesta na Gran priju Kine

  • 1

Da li će ovo biti godina Luisa Hamiltona? Po svemu do sada viđeno izgleda da hoće.

Britanski vozač je pobedio na Velikoj nagradi Kine ostavivši iza sebe klupskog kolegu Nika Rozberga, dok je kao trećeplasirani trku završio as Ferarija Fernando Alonso.

Po prvi put u svojoj karijeri Hamilton je došao do treće uzastopne pobede, a njegova vožnja na stazi u Šangaju može se slobodno nazvati profesorskom. Na startu je uspeo da sačuva svoju pol poziciju osvojenu u subotu, a već od drugog kruga počeo je da stiče prednost u odnosu na rivale i može se reći da je dominirao do samog kraja.

Najbliži današnji rivali nisu mogli nikako da ugrze njegovu pobedu. Trebalo bi pohvaliti i sjajnog Nika Rozberga koji je uspeo da sa startne četvrte pozicije dođe do podijuma, kao i Alonsa, jer su obojica izbacili Red Bulove vozače sa podijuma.

Za gubitnika dana možemo slobodno proglasiti Sebastijana Fetela koji ne samo da nije uspeo da se domogne podijuma, već je pokazao i bezobrazluk i nekolegijalnost ne želeći da posluša instrukcije od svog tima. Sa druge strane, njegov kolega Danijel Rikardo je vozio fantastično i pretekao aktuelnog šapiona u borbi za poziciju broj četiri.

Naredna trki biće 11. maja na stazi Katalunja u Barseloni za Gran pri Španije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA