Borković zauzeo sedmo mesto i osvojio nove bodove!

Srpski automobilista posle nešto slabijeg rezultata u prvoj trci dana kada je zauzeo 14. mesto, znatno uspešniji je bio na drugom testu i tako osvojio novih šest bodova

  • 2

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je sedmo mesto u drugoj današnjoj trci na stazi Pol Rikar kod Marseja voženoj u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTČ).

Ovim plasmanom srpski automobilista, koji vozi za Nis Petrol rejsing tim, osvojio je novih šest bodova.

Pobednik druge današnje trke bio je Hoze Marija Lopez iz Sitroena, ispred Jana Milera (Sitroen) i Tijaga Monteira (Honda).

Posle današnje dve trke u generalnom plasmanu vodi Lopez sa 85 bodova, dok je Borković osmoplasirani sa 17 bodova.

Srpski automobilista Dušan Borković u prvoj trci dana zauzeo je 14. poziciju. Najbrži Srbin je startovao sa šeste pozicije prvoj trci svog drugog vikenda u WTCC šampionatu, ali nažalost taj plasman nije uspeo da popravi, u stvari još ga je i pokvario. Debitant u prvenstvu je na polovini trke već bio pao na 13. poziciju, a u preostalih osam krugova spao je za još jedno mesto niže.

Prvo mesto je osvojio domaći takmičar Miler iz Citroena, dok je iza njega bio njegov timski drug i nekadašnji reli šampion Sebastijan Leb koji se drugim mestom popeo na lidersku poziciju u ukupnom plasmanu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA