Greške koje su navele Junajted da kaže ''zbogom'' Mojesu!

Škotski stručnjak, koji se poigrao sa Junajtedovim imenom ove sezone, napokon je došao do kraja misije na ''Old Trafordu'' * Pogledajte šta mu se stavlja na dušu

  • 8

Ono što se nedeljama, možda čak i mesecima, spekulisalo dobilo je svoj epilog u ponedeljak. Dejvid Mojes sasvim sigurno neće biti menadžer Mančester junajteda i naredne sezone, jer su engleski mediji istakli da je porodica Glejzer uručila otkaz škotskom stručnjaku.

Jedino što nije poznato da li će ostati do kraja sezone ili neće dočekati narodno kolo, ali ono što znamo jesu greške koje su ga dovele do ovakve situacije.

1. Prvu i veliku grešku napravio je odmah po dolasku kada se olako odrekao stručnog štaba Aleksa Fergusona. Otpustio je Majka Filana, Renea Meulenstena i Erika Stila, a na njihovo mesto je doveo kompletan stručni štab iz Evertona.

2. Na dušu mu se stavlja i to što je za velike pare doveo Maruana Felainija pošto je izgubio trku za potpis Ronalda, Bejla, Bejnsa i Fabregasa.

3. Plakanje i kukanje zbog toga što je Junajted imao težak raspored od samog početka. Prvenstvo nije ni počelo, a Mojes je već počeo da se žali.

4. Svađa sa Robinom van Persijem! Holanđanin je prethodne sezone bio jedan od ključnih igrača, dok ove gotovo i da nije igrao. Mediji u Engleskoj spekulišu da menadžer i fudbaler nisu bili na istim talasnim dužinama.

5. Okrenuo je leđa Vilfridu Zahi kojeg je Ferguson potpisao za 12,5 miliona funti. Nije oznato zašto mu nije pružio šansu pre nego što ga je poslao u Kardif na pozajmicu.

6. Pogrešna taktika! Većina navijača ''crvenih đavola'' smatra da je Mojes igrao defanivno što nikada nije bila Junajtedova karakteristika.

7. Loš tretman prema legendi kluba Rajanu Gigsu. Čas ga je ubacivao u igru, čas nije bio ni na klupi. Kulminacija je svakako bila pred meč sa Olimpijakosom u osmini finala LŠ.

8. Porazi od Liverpula i Mančester Sitija, ali i Evertona. Junajted nikada u svojoj istoriji, do ove sezone, nije izgubio oba meča od rivala iz Liverpula, a kada na to dodamo i da je oba puta poražen od gradskog rivala Sitija jasno je gde su zamerke.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    21. april 2014 | 18:06

    A što je oterao Vidića? Čovek je došao i razbucao strašan tim i stručni štab. Oni su bili najviše TIM u celoj Premijer ligi. , imali su savršen balans . Sve što je Ser Ferguson godinama pravio ovaj je za pet minuta razbucao. Dokazao je da je mali trener i kraj. Samo puno im je trebalo da to ukapiraju , da su na vreme to shvatili možda bi se sad borili i za titulu.

  • EU

    21. april 2014 | 19:13

    Strucnak? Ako je on strucnjak ja sam Putin

  • Страхиња

    21. april 2014 | 18:30

    Dobar mu ovaj sako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA