Tuča srpskih i hrvatskih navijača u Vukovaru na Uskrs!

Na Uskrs na utakmici jedne niže lige u Hrvatskoj između dva susedna sela u kojima uglavnom žive dve različite nacije došlo je do prekida meča zbog uletanja pristalica dva kluba na teren

  • 6

Nove scene nasilja na fudbalskim terenima u Hrvatskoj i to nećete verovati na utakmici jedne niže lige. Dva lokalna tima u okolini Vukovara na Uskrs su igrali svoju prvenstvenu utakmicu koja nije završena, jer je došlo do prekida zbog sukoba navijača dva tabora.

Praznično popodne koje je trebalo da protekne u jednoj sportskoj i svečanoj atmosferi jer su se sastajali lokalni timovi iz dva susedna sela Mladost iz Svinjarevaca i Negoslavaca, nije se završilo kako je bilo očekivano.

Oko stotinak gledalaca iz oba mesta se okupilo da posmatra lokalni derbi i većina njih je bila pod dejstvom alkohola, a problem je nastao uglavnom zato što je domaćin ovog susreta bilo selo čiji većinski deo stanovništva čine Hrvati, dok su Negoslavci pretežno naseljeni Srbima.

Nakon što je u prvom delu meča bilo standardnog navijačkog repertoara, pesme, šale i dobacivanja desilo se da je iz pravca gde su bili smešteni simpatizeri Negoslavaca uletela pivska flaša na teren.

U tom trenutku su i jedni i drugi uleteli na teren i započela je tučnjava u kojoj su učestvovali i domaći fudbaleri. Ubrzo je intervenisala i policija koja je privela nekoliko izgrednika i uzela izjave od njih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA