KLOP, GIGS, VAN GAL: Ko će biti novi menadžer Junajteda? (ANKETA)

Najavljenim odlaskom Dejvida Mojesa postavlja se pitanje njegovog naslednika * Veliki broj imena je u opticaju

  • 8

Poznato je da Dejvida Mojesa više nećemo gledati na klupi Mančester junajteda, pošto je porodica Glejzer izgubila strpljenje, ali ono što ne znamo jeste to ko će ga zameniti na klupi tima koji ima najviše šampionskih pehara u Engleskoj.

Spekuliše se sa nekoliko imena, a najbliži da preuzmu kormilo na ''Old Trafordu'' jesu trenuti trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop i legendarni fudbaler Junajteda Rajan Gigs koji još nije otišao u penziju. Međutim, tu su još i Luis Van Gal, Dijego Simeone, Pep Gvardiola, Loran Blan, Fabio Kapelo i Karlo Anćeloti. Negde se čak spominju i braća Nevil koji bi mogli da rade u duetu.

Ako je verovati kladionicama najbliži da preuzme Junajted jeste Jirgen Klop koji je, po dolasku iz Majnca, preporodio Borusiju Dortmund. Prošle sezone stigao je do finala Lige šampiona, dok je ove ispao u četvrtfinalu. Uspeo je da osvoji dve Bundes lige i stvori od Milionera tim koji igra jedan od najlepših fudbala u Evropi.

Ono što ne ide na ruku Đavolima jeste činjenica da je Klop produžio ugovor neposredno pošto se Barselona interesovala za njegove usluge.

Naredni na listi jeste Rajan Gigs koji i sa 40 godina ne ide u penziju, ali nije isključeno da okači kopačke o klin ukoliko Junajted odluči da ih Velšanin vodi sa klupe. Čitav svoj fudbalski vek proveo je na ''Old Trafordu'', a samim tim što uskoro dobija PRO licencu, ulazi u uži krug kandidata. Čak su i poznati engleski novinari i kolumnisti istakli da će Gigs biti novi menadžer.

Na trećem mestu se nalazi selektor Holandije Luis Van Gal koji se posle SP u Brazilu povlači iz nacionalnog tima. Dugo se spekulisalo da će Van Gal preuzeti Totenhem, ali je nedavno viđen u društvu Robina Van Persija posle čega se pojavio info da Holanđanin samo čeka da Mojes ode.

Potom sledi Dijego ''Čolo'' Simeone sa kvotom 9/1. Aktuelni trener Atletika iz Madrida, zbog svoje harizme i ovogodišnjeg uspeha sa Jorgandžijama, našao se ispred Pepa Gvardiole (10/1) i Lorana Blana (16/1). Na listi su još i Kapelo i Anćeloti koji bi mogao da dođe samo ukoliko osvoji titulu sa Realom. Na obojicu je kvota 25/1.

Iako je malo verovatno na listi kladionica našli su se i braća Nevil, Žoze Murinjo, Roj Kin, ali i Dejvid Bekam.

Šta vi mislite? Ko bi mogao da bude novi menadžer Mančester junajteda?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA