Durent pogodio nemoguće, ali je Memfis napravio brejk! Klipersi na + 40

Klipersi demolirali Golden Stejt i izjednačili u seriji. Oklahoma pala u produžetku

  • 0

Potpuno ludilo u NBA ligi. U serijama gde su odigrana po dva meča, niko ne vodi 2:0. Klipersi su svu frustraciju izbacili na drugom meču i izjednačili rotiv Golden Stejta, dok je veliki brejk napravio Memfis u Oklahomi, i tamo se kreće od 1:1 iz Memfisa.

Od čega da počnemo. Od svemirskog koša Kevina Durenta, koji je postigao možda i najnemogućnijih 4 poena u jednom napadu.

Pogledajte samo ispod.

To može samo najbolji igrač Tandera i od nedavno rekorder po broju vezanih 25+poena utakmicama. Na 93:98, pogodio je praktično nemoguć šut iz ugla, uz faul i bio najzaslužniji što je Tander u poslednjih 20 sekundi uspeo da izbori produžetak.

To nije bilo dovoljno, jer je Memfis potvrdio da kada je plejof u pitanju, nosi epitet verovatnog najneugodnije ekipe.

Slavili su "Grizliji" na kraju sa 111:105, najviše zahvaljujući sigurnošću sa slobodnih bacanja u poslednjih 19 sekundi dodatnog perioda. Rendolf nije promašivao, za razliku od Durenta koji je postigao sve poene Oklahome u produžetku, ali je promašivao dve trojke u pokušaju da stigne još jednom rivala.

Memfis je predvodio pomenuti Rendolf sa 25 poena, aktivni su bili i Majk Konli sa 19, odnosno Mark Gasol i Kortni sa sa po 16 poena.

Kod Oklahome: Durent 36 poena (11 skokova), Vestbruk 29, Ibaka 15.

Naredni meč serije igra se 24. aprila u Memfisu.

Los Anđeles Klipersi nikada ovoliko poena nisu postigli u jednom meču plejofa, a demolirajućoj pobedi od 138:98 mogu da zahvale i onon porazu iz prvog meča, koji ih je potpuno mobilisao za drugi susret sa Nedovićevim Golden Stejtom.

Nemanja je ponovo skockan u odelu posmatrao meč, ali ovog puta i video razgoropađeni tim iz Los Anđelesa, koji je posle 12 minuta imao plus 11, a na poluvremenu 67:41. Kasnije je bilo sve stvar rutine domaćina.

Blejk Grifin sa 35 poena bio je zver večeri, a još šestorica igrača Klipersa je bilo dvocifreno: Dani Grendžer 15, Met Barns 13, Hido Turkoglu 13, Daren Kolison 12, Kris Pol 12, Deandre Džordan 11.

Kod gostiju standardno diminantan Kari sa 24 poena, Dejvid Li, Drejmond Grin i Džordan Kraford sa po 11 su slabo parirali rivalu.

Ovaj poslednji je i isključen zbog udaranja protivnika u polukontri (pogledajte GIF ispod).

Gif, Džordan Kraford

ZAPAD, ČETVRTFINALE

Oklahoma - Memfis 105:111 (produžetak)

L.A. Klipers - Golden Stejt 138:98

VEČERAS IGRAJU

Indijana - Atlanta (0-1)

Toronto - Bruklin (0-1)

Čiago - Vašington (0-1)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA