Olivera Jevtić iz Kenije stiže na Beogradski maraton: Startovala bih i da nisam spremna!

Simbol Beogradskog maratona, dvostruka pobednica, ovog puta trčaće polumaraton (21,1 km)

  • 0

Rekorderka Srbije u maratonu i vicešampionka Evrope iz Geteborga 2006. Olivera Jevtić trčaće na predstojećem Beogradskom maratonu u trci na 21,1 kilometar.

Dvostruka pobednica Beogradskog maratona u karijeri je devet puta trčala polumaraton, a sedam puta je trijumfovala (1997, 1998, 2000, 2002, 2008, 2009. i 2010).

- Kao i uvek, pripremajući planove za ovu sezonu, dugo sam razmišljala šta da trčim na Beogradskom maratonu i kako to da uklopim u svoje ovogodišnje planove. Izbor je pao na polumaraton, jer mi je potrebno vreme da odmorim mišiće do početka prvog dela sezone na stazi u kojoj me čeka nastup za reprezentaciju na Evropskom ekipnom prvenstvu u Skoplju - rekla je Jevtićeva.

Ona je podsetila da je prošle godine posle pobede u maratonu u Beogradu bila treća na Evropskom ekipnom prvenstvu.

- Sada želim da pobedim i ostvarim dobar rezultat. Od tog rezultata će zavisiti da li ću na Evropskom prvenstvu u Cirihu startovati na 10.000 metara ili u maratonu - kaže Olivera Jevtić kojoj je najbolji plasman na evropskim prvenstvima na 10.000 metara četvrto mesto (Budimpešta, 1998), a u maratonu drugo mesto (Geteborg, 2006).

Ovo proleće pulenka trenera Slavka Kuzmanovića bila je na pripremama u Keniji na velikoj nadmorskoj visini, a nastavila ih je na nešto nižoj na Zlatiboru i smatra da je dostigla dobru formu:

- Volim da trčim u Beogradu, a moj trener smatra da bih trčala i da nisam spremna... Možda je to i tačno, jer sam kao atletičarka na neki način rasla uz Beogradski maraton, a beogradska publika mi je uvek davala veliku podršku. Međutim, spremna sam za polumaraton i dobar rezultat. Možda je vreme i da popravim rekord polumaratonske staze, ali to ne zavisi samo od mene. Potrebni su i dobri vremenski uslovi. Nadam se da u nedelju neće biti vetra u Novom Beogradu, koji je i meni mnogim drugim polumaratoncima i maratoncima često smetao da ostvarimo bolje rezultate - zaključila je Jevtićeva.

Tradicionalni 27. Beogradski maraton biće održan u nedelju 27. aprila.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA