PODSEĆANJE: Poništeni golovi Zvezde i Partizana u derbiju! (VIDEO)

Nije ih bilo mnogo, ali su zato izazvali velike kontroverze u srpskom fudbalu * Podela na ravne časti

  • 4
Po čemu ćemo pamtiti 145. Večiti derbi? Foto:Telegraf

Tokom ove sezone u Jelen Superligi često svo bili svedoci spornih situacija i poništenih golova u korist ili na štetu Crvene zvezde i Partizana, a s obzirom na to da je u subotu na programu 146. Večiti derbi red je da se podsetimo i nelogičnosti na mečevima ova dva tima.

Tačnije, fokusirali smo se samo na poništene golove u novijoj istoriji duela ova dva tima, a koliko nas sećanje služi bilo ih je četiri. Naravno, ako primetite da smo nešto propustili ne ustručavajte se da nam javite u komentarima.

U sezoni 1987/88 crveno-beli su dočekali Partizan na ''Marakani'' gde im je poništen gol koji je postigao Dragan Stojković Piksi. Zvezdina desetka je sa velike udaljenosti savladao Đurkovića, ali je gol poništen zbog ofsajda, iako domaćim fudbalerima nije bila jasna odluka sudije.

Obrnuta situacija viđena je u 122. Večitom derbiju kada je Partizan ugostio Zvezdu. Meč je završen bez golova, a crno-beli su bili besni na sudiju zbog toga što je poništio gol Ivici Ilijevu.

- Poništavanje golova postaje hronična stvar. Gol koji sam postigao bio je regularan, to su mi rekli i ljudi koji su gledali televizijski prenos utakmice - izjavio je tada Ilijev.

Poništen gol Nenada Milijaša 2008. godine izazvao je velike kontroverze u srpskom fudbalu. Partizan je u Kup utakmici vodio sa 2:0 na ''Marakani'', Zvezda je stigla na 2:2 da bi treći gol poništen.

Nedugo zatim Jovetić je doneo pobedu crno-belima, a pomoćni sudija se dugo izvinjavao Zvezdi zbog greške. Naposletku je završio sa aktuelnim suđenjem.

Još veće kontroverze izazvao je derbi koji je odigran krajem februara 2009. godine. Partizan je tada izjednačio golom Moreire u nadoknadi vremena, ali crno-beli i dan danas apostrofiraju taj meč kao jedan od onih gde se dogodila velika krađa.

Sudija im je poništio gol, iako se na snimku činilo da je lopta prešla gol liniju. Momenat koji se dugo, dugo analizirao i crtao na razne načine kako bi se utvrdilo da li je bio gol ili ne.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    26. april 2014 | 12:29

    Ovaj derbi vec odavno je samo poznat po nekim incidentma,,,,a ne po dobrom fudbalu.....

  • GrayRock

    26. april 2014 | 12:51

    Prskaj po sirotinji, prskaj! Apppppeeee sljamu grobarski!!!!

  • Kompleksi su cudo

    26. april 2014 | 15:08

    @grayrock Dosta smo mi prskali panteru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA