Po čemu će navijači Partizana pamtiti Tarensa Kinzija?

Priča između Amerikanca i Partizana je i definitvno završena prošle nedelje, a sjajni košarkaš je za manje od jedne sezone ostavio trag u srpskoj javnosti, kako na parketu, tako i van njega

  • 10

Uslovljeni mnogobrojnim povredama, roster Partizana je značajno promenjen u odnosu na početak sezone. Deo njega bio je i Tarens Kinzi, ali se epizoda između Amerikanca i crno-belih definitvno neslavno završila.

Sjajni bek je u meču protiv Cibone u Zagrebu početkom februara povredio skočni zglob, koji ni posle određenog perioda nije mogao da zaleči.

Usledila je njegova želja za odlaskom u domovinu kako bi obavio detaljne lekarske preglede, sa čim se trener srpskog šampiona Duško Vujošević nije slagao i tu je veza između Kinzija i Partizana počela da puca.

Iskusni stručnjak je tražio da u veoma bitnim momentima sezone Amerikanac pomogne timu koliko može, ali Kinzi nije želeo bez dozvole američkih doktora da igra kako ne bi ugrozio karijeru.

Nakon toga je Kinzi otputovao u Ameriku, a tada je već svima bilo jasno da on neće više igrati u crno-belom dresu, da bi i konačna potvrda o raskidu ugovora kao i mogućoj tužbi stigla u četvrtak.

Za nepunu sezonu koju je odigrao u Partizanu, Kinzi je definitvno ostavio trag i to ne samo onaj na parketu. Navijači crno-belih će ga svakako pamtiti po fenomenalnim partijama protiv Fenerbahčea u Istanbulu, Lokomotive Kuban u Beogradu ili MZT-a u Skoplju kada je postigao pobednički koš.

Sigurno se neće zaboravti njegove nestvarne rampe, atraktivna zakucavanja i generalno sve što je uradio u crno-belom dresu, a da je isključivo vezano za parket.

Pored njegovih partija na terenu, Kinzi je svima bio interesantan i van njega, s obzirom na svoju reputaciju. Veliku pažnju izazvao je dolazak njegove supruge u Beograd, poznate pevačice Olivije, njegova tuča u jednom prestoničkom klubu, kao i njegov jedinstvei stil oblačenja.

Tu je naravno i njegovo učešće na pevačkom takmičenju u okviru Evrolige, gde je izborio plasman u finale.

Uz sve to, Kinzi je bio i veoma aktivan na društevnim mrežama. Fenomenalni košarkaš je vrlo često umeo da putem Tvitera ili Instagrama ostavi status koji je posvećen Partizanu.

Ništa od navedenog nije ukazivalo da će se ova priča završiti na jedan dosta negativan način, ali izgleda da su nesuglasice između Kinzija i Vujoševića bile prepreka koja nije mogla biti savladana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA