Uz Vanju Grbića svi na bičvolej!

Pored prvenstva Srbije u odbojci na pesku, naša zemlja biće domaćin još dva međunarodna takmičenja - CEV Evropskog prvenstva Masters serije i Balkanskog šampionata za seniore

  • 2

Odbojkaški savez Srbije je u saradnji sa VIP mobajl najavili su novu sezonu bičvoleja u okviru koje će biti održano takmičenje VIP Beach Masters 2014, odnosno, šampionat Srbije u odbojci na pesku koji će se tokom leta održavati širom zemlje u čak 12 gradova, ali i CEV Evropsko prvenstvo Masters serije i Balkanski šampionat za seniore.

Takmičenje u kome će najveći broj gradova do sada diti domaćin, počinje u Novom Pazaru 30. maja, a zatim će se svakog vikenda održavati redom u Užicu, Kruševcu, Novom Sadu, Kraljevu, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Baču, Somboru, Kanjiži i Temerinu.

Veliko finale tradicionalno je rezervisano za kraj leta, od 27. do 30. avgusta, kada će, nakon četvorodnevnog  nadmetanja na beogradskoj Adi Ciganliji, biti proglašeni novi prvaci i prvakinje Srbije u odbojci na pesku. Ukupni nagradni fond biće 32.000 evra.

U Novom Sadu će se po četvrti put, od 01. do 05. jula, održati CEV Evropsko prvenstvo na kome će učestvovati muški timovi iz više od 25 zemalja koji će se boriti poene na svetskoj rang listi i novčane nagrade iz fonda koji iznosi 25.000 evra.

Jedna od novina u bič volej sezoni je da će ove sezone Beograd ugostiti i najveće talente iz regiona na Balkanskom seniorskom prvenstvu, koje će se održati od 22. do 24. avgusta na Adi Ciganliji.

Kuriozitet je i to da prvi put turniri u odbojci na pesku imaju svoj zvanični mobilni telefon sezone, LG G2 mini u okviru čije aplikacije će korisnici imati priliku da nauče osnovne poteze ovog dinamičnog i zanimljivog sporta. Telefon će premijerno biti dostupan u Srbiji od 25.aprila samo u okviru Vip postpejd ponude po ceni već od 1 dinar.

Pored svih ovih dešavanja biće organizovana i Vip Beach Masters školu odbojke na pesku koju će moći da pohađaju najmlađi posetioci svih 12 nacionalnih turnira, ali i Evropskog prvenstva u Novom Sadu, bez obzira na to da li imaju prethodno odbojkaško iskustvo.

U planu je i održavanje dečijeg odbojkaškog kampa na Adi Ciganliji za talentovanu decu uzrasta od 12 do 17 godina, koja će uz Vanju Grbića i profesionalne trenere učiti o tehnikama odbojke na pesku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    25. april 2014 | 19:08

    Pecao se nije, ali, sada peca , a to i ne krije...Od sada do veka, pamticemo mi, a i narod Kleka. Uvek ima pravde a ima i Boga, tu su braca Grbic,a i Bodiroga...

  • Srbin

    18. jun 2015 | 09:57

    Niko nekaže koliko košta taj projekat Vanje Grbića ? Veliko poštovanje prema njemu kao sportisti čoveku ali da jedno malo mesto mora da izdvoji 500000,00 din da plati za taj projekat , ljudi nemaju hleba da jedu zašto plaćati nešto što se promoviše , deca treba da se bave sportom to je zdravlje i zdrav život , ali zašto treba toliko para ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA